Prezident Ukrajiny Zelenskyj je pod obrovským tlakem vystrašeného obyvatelstva Ukrajiny!

29. 1. 2022

Již několikrát v posledních dnech vzkazoval prezident Ukrajiny Zelenskyj prostřednictvím medií občanům Ukrajiny, že situaci na hranici s Ruskou federací má ukrajinská vláda a prezident pod kontrolou, že není potřeba, aby se občané báli ozbrojeného konfliktu.

Jenže lidé mu nevěří, když sledují zprávy ze světa, co se děje na mezinárodně-politické scéně kolem Ukrajiny, zejména hysterie vůči Rusku a o jeho údajné vojenské agresi vůči Ukrajině.

Lidé na Ukrajině ve strachu z budoucích dní vykupují obchody s potravinami a dělají si domácí zásoby. Na druhé straně na rozdíl od oficiálních ukrajinských medií, která chrlí každý den tuny nenávisti vůči Ruské federaci a prezidentu Putinovi, mezi lidmi převládá jiný názor! Že situace na ukrajinsko – ruské státní hranici vůbec není taková, jak ji politici a media popisují.

Lidé své vládě a prezidentovi přestávají věřit! Ta důvěra klesá rychlostí volného pádu! Lidé začínají útočit slovně na poslance i prezidenta ve smyslu, kam zahnali Ukrajinu a jak svými činy ohrožují vlastní lid! 

Prezident Zelenskyj uskutečnil v pátek 28.1.2022 setkání s novináři zahraničních medií, kteří působí na Ukrajině. Za přítomnosti hlavní ukrajinské televize před zahraničními novináři doslova prohlásil, že on není ve vleku prezidenta USA Bidena, ani USA. Že je mezi USA, Bidenem a Ruskou federací.

Doslovně řekl na otázku jednoho z novinářů: Nemyslím si, že Američané mají nesprávné informace. Oni jsou ale součástí informačního toku kolem Ukrajiny. Americké tajné služby si vyhodnotily, na základě svých důvěrných informačních zdrojů, které já nemám, že Rusko se chystá na vojenskou agresi proti Ukrajině! A že tyto informace amerických tajných služeb američtí politici a prezident Biden komentují a akcentují příliš ostře! A že na základě těchto informací tajných služeb vyvolávají američtí politici ostré reakce proti Ruské federaci v celém západním společenství! 

Že on, prezident Zelenskyj tak ostře vyhrocený problém na hranici s Ruskou federací nevidí! Že kroky USA a prezidenta Bidena jsou v tomto smyslu nadměrné a nesprávné!

Z toho všeho je patrné, že situace na Ukrajině se dostala už do takové fáze, že USA a NATO už ukrajinské politiky ani prezidenta téměř nepotřebují, že tam převzali řízení situace a sami cílevědomě vyhrocují napětí s Ruskem!  Že chtějí Ukrajinu využít jako svůj nástroj k tomu, aby Rusko vtáhly do lokální války s Ukrajinou a mohli proti němu spustit všemožné sankce, po všech myslitelných liniích.

Pozice České republiky je v postoji k současné ukrajinské krizi, jako už tradičně hanebná a ostudná! 

Česká ministryně války Černochová z ODS plní slepě a poslušně příkazy z USA a NATO. Namísto toho, aby myslela svojí hlavou a sledovala na prvním místě zájmy České republiky. Místo podpory politických jednání za stolem o řešení problému Ukrajiny, zvolila cestu války! To se týká bezplatné české dodávky 4000 kusů dělostřeleckých granátů na Ukrajinu. Ale i jejích názorů na vyslání českých vojáků bojovat na Ukrajinu! 

Na adresu Černochové se v posledních dnech snáší mezi lidem velké množství nehezkých názvů a nadávek! 

Černochová se ukázala jako nekompetentní pro tuto silovou funkci a stala se bezpečnostní hrozbou pro Českou republiku! Měla by být z této funkce okamžitě odvolána! 

Měnící se situaci na Ukrajině sledujeme a můžeme prognózovat, že toto není konec nepovedené a již odhalené hry ze strany USA a NATO ohledně údajné ruské agrese vůči Ukrajině. Situace bude v dalších dnech dále gradovat! USA už oznámily, že v příštím týdnu posílají na Ukrajinu dalších 45 nákladních boeingů (!) s municí a se zbraněmi! Vše jede podle předem připraveného plánu!

Příští týden v pátek, dne 4. února 2022 začíná zimní olympiáda v Číně. Vynořují se první informace, že ji chce „někdo ze západu“ pozdravit „velkým ohňostrojem“ na Ukrajině! Teď se dokončují přípravy. Na Ukrajinu se naváží rachejtle a přitápí se pod kotel!.

To vše kolem Ukrajiny je podle zahraničních politologů a politiků součástí daleko širší globální hry, která jde nyní na východním křídle do finále. Jde o osud plynovodu Nord Stream II, jde o to maximálně zbrzdit či úplně zastavit a rozvrátit Rusko, jde o to poškodit a mezinárodně izolovat Čínu, USA mají také zájem na tom zbrzdit rozvoj a posilování Evropské unie, a spoléhají na to, že jim sami pomohou hloupí evropští politici. Jde o obnovení globální dominance USA ve světě a upevnění starých pořádků, kdy zákony a mezinárodní právo platí jenom pro někoho! 

Čím to na Ukrajině začne je pro veřejnost zatím překvapením. Pokaždé to ale začíná akcí, která vyvolá velké emoce široké veřejnosti dotčené země a pozornost celého světa. Zbytek už pojede podle osvědčeného scénáře z Lybie, Sýrie či Iráku!

Na dohled je opět válka vedená na cizím území, za cizí peníze, cizími rukami za zájmy někoho, kdo je od místa konfliktu vzdálen hodně daleko. Válka tentokrát probíhající nedaleko naší republiky!

Otázkou je, jestli už máme začít odpočítávat? 

Nechce se! 

Úkolem české veřejnosti, která nechce válku. Která chce mír a spolupráci národů, je pohlídat si veřejně především lokajské české politiky, kteří tomu všemu napomáhají! Pohlídat ne jen to, co říkají o ušlechtilých ideálech a jakých si nedefinovaných hodnotách! Ale hlavně to, co ve skutečnost dělají! Ono totiž mluvit a dělat, jsou dvě zásadně rozdílné věci.

Situaci budeme dále sledovat.

 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
internet, Mediální úsek Plzeňského KV KSČM