Plzeňský kraj má od pondělí 14.2.2022 nového hejtmana! Dosavadní hejtmanka Ilona Mauritzová z ODS i rada kraje byli odvolání!

14. 2. 2022

Plzeňský kraj má od pondělí 14.2.2022 nového hejtmana. Je jím Rudolf Špoták ze strany Piráti.cz. Dosavadní hejtmanka za ODS Ilona Mauritzová byla z této funkce odvolána. Dosavadní koalice v čele s ODS padla! Koalice dojela na mafiánské praktiky ODS a kmotry ODS v pozadí! Špoták je dosavadní náměstek hejtmanky Mauritzové pro sociální věci. 

K nepřátelskému odvolání předchozí rady kraje i hejtmanky Mauritzové došlo hlasy Pirátů, STAN a ANO, kteří vytvořili novou vládní koalici. Pro zvolení Špotáka hlasovali i dva zastupitelé ČSSD a jeden zastupitel SPD. 

Došlo tak na dávno vyřčená slova KSČM, kterým nikdo nechtěl věřit, že ODS a TOP 09 v našem kraji již dávno nehájí zájmy občanů Plzeňského kraje, ale prosazují na prvním místě své zájmy, především zájmy kmotrů ODS a různých spekulantů v pozadí! 

Pověstným vrcholem ledovce a kapkou, kdy přetekla číše trpělivosti Pirátů se stalo jmenování kmotra ODS Jurečko do vedení Klatovské nemocnice, která zastřešuje všechny ostatní nemocnice v Plzeňském kraji. 

Problém je dlouhodobě v tom, že ODS má v sobě zabudované mafiánské prvky, kdy nikým nevolení kmotři ODS v pozadí řídí zvolené zastupitele ODS, jak mají hlasovat a jak mají rozhodovat v majetkových věcech státu či kraje, aby kmotři ODS byli spokojení.

Plzeňská ODS šla v tomto ještě dále! Kmotra Jurečko na sílu proti koaličním partnerům v kraji prosadila do vedení Klatovské nemocnice, aby tam měl pod kontrolou všechny její obchodní aktivity v řádu mnoha desítek milionů korun!

A Piráti nyní řekli dost! Dolů z hrušky! V tomhle s vámi dále kmotři z ODS nejedeme!

Členové ODS a TOP 09 se po odvolání dosavadní rady Plzeňského kraje, v níž měla ODS hejtmanku a pět z devíti členů, volby nového hejtmana na truc neúčastnili!

Dosavadní koalice v čele s ODS měla 25 členů z 45 členného zastupitelstva kraje.

Nová koalice ve složení Piráti a STAN s ANO, má 30 hlasů!
 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
ČTK, vlastní