Ukrajina již druhý den masivně ostřeluje Doněckou i Luhanskou lidovou republiku! Obě republiky vyhlásily všeobecnou mobilizaci, probíhá evakuace žen, dětí a seniorů do Ruské federace.

19. 2. 2022

Podle zpravodajství medií z Doněcké a Luhanské republiky, ale i podle informací na YouTube již druhý den probíhá masivní ostřelování území těchto republik, kde jsou vojenské objekty a pozorovatelské body vzbouřených republik, ale i ostřelování přifrontových vesnic a měst, těchto republik ukrajinskou armádou a to pocelé délce hranic obou republik se zbývající částí Ukrajiny!

Ukrajinská armáda střílí z děl, těžkých minometů i tanků. 

Nejvyšší představetelé těchto vzbouřených republik proto vyhlásili 18.02.2022 všeobecnou mobilzaci! Jsou vyzváni všichni muži, kdo udrží zbaň, aby nastoupili do armárdy těchto republik bránit rodnou zem před nepřítelem. Do armády nemusí nastoupit pouze ti, kteří spravují kritickou infrastrukturu těchto republik.

Tak masivní útok na tyto republiky ze strany ukrajinské armády již nebyl několik let!

Současně začala mohutná evakuace lidí z těchto republik do Rostovské oblasti Ruské federace. Evakuovány jsou ženy, děti a staří lidé. Desítky autobusů v těchto chvílích odváží tyto lidi z Donbasu do Ruska a vrací se zpět pro nové.

V Ruské federaci bylo vytvořeno 140 míst na příjem uprchlíků z Donbasu. Ministerstvo pro mimořádné situace RF postavilo v této oblasti několik velkých vytápěných stanových táborů, kde je pro ně zabezpečeno teplé jídlo, teplá voda na mytí, nocleh, lékařská služba a psychologové.

K 18:00 hodině 19.2.2022 moskevského času již přijelo do Ruské federace 36 000 uprchlíků z Donbasu a očekává se, že jich bude možná několik stovek tisíc!

Prezident Putin nařídil, aby každému uprchlíkovi z Donbasu bylo poskytnuto na ruku 10 000 rublů, aby si mohli koupit nejnutnější věci pro dočasné přežití v těchto uprchlických centrech.

Na frontové lini probíhá mohutná střelba z pěchotných zbraní z obou stran. Vzbouřené republiky odrazily průnik několika diverzních band, které měly za cíl zničit strategické cíle v těchto republikách. Jsou první mrtví a ranění!      

Mezitím v Mnichově probíhá Mezinárodní bezpečnostní konference. Za USA se jí zúčastní viceprezidentka Kamala Haris, která už se tam sešla na jednání s prezidentem Ukrajiny Zelenskym.

Obdobně se Zelenskyj stačil sejít i s Borisem Johnsonem, britským premiérem. Oba Haris i Johnson vyhrožují z Mnichova obrovským sankcemi Rusku, pokud vtrhne na Ukrajinu.

Hlavním tématem této konference je "agrese Ruska" vůči Ukrajině! (Pozn.: na svém území).

Americký vzkaz pro Ukrajinu zní takto: Amerika a celý svět je s vámi a podporuje vás Ukrajino. Tady máte zbraně a my z Ukrajiny odjíždíme a stahujeme veškerý diplomatický personál!

Situace se začíná přiostřovat! Sledujme společně české válečné štváče!

  

 

Video: 
Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
YuTube, www. vesti.ru