Nevěříme premiéru Fialovy o Ukrajině ani slovo! Je to nezodpovědný politik ODS, demagog a válečný štváč!

21. 2. 2022

Premiér Fiala se o tomto víkendu předvedl dvěma mediálními výstupy na téma Ukrajina. Jednak v samostatném videu na YouTube z 19.2.2022 a jednak v nedělních "Otázkách" Václava Moravce, dne 20.2.2022. Předvedl se tradičně, jako nezodpovědný premiér, jako politický extrémista a demagog, který překroutí a smotá dohromady všechno, jen aby zdůvodnil co právě potřebuje. A předvedl se jako hloupý válečný štváč!

Je nebezpečné, že takto premiér České republiky vystupuje, protože jeho zodpovědnost za náš stát a za životy našich českých občanů je obrovská!

Premiér vlády, je klíčová figura výkonné politické a státní moci, která má tzv. „pod sebou“ řadu výkonných složek, které by mu měly dávat spolehlivé informace a hlavně důkazy (!), aby byl premiér naprosto přesně informován o tom, co se kde děje, a aby se k tomu mohl vyjadřovat pro veřejnost naprosto fundovaně, ale i pro okolí našeho státu, a aby mohl přijímat na úrovni vlády správná rozhodnutí.

Jenže premiér české vlády a současně předseda pravicové ODS Fiala tak nečiní! Opětovně se ukázalo, že jeho pravicová ideologická zaslepenost mu nedovoluje reálně posuzovat věci, domýšlet důsledky jeho kroků a volit uvážlivá řešení! Ukazuje se, že je to jeho velká a dlouholetá slabina! Úchylka, která je ovšem v premiérské funkci nebezpečná pro celou naší zemi. Nebezpečná v tom smyslu, že se jedná o skutečnou válku na východě Ukrajiny, se všemi jejími hrůzami, zabíjením lidí a ničení majetků!

Podle premiéra Petra Fialy (ODS) se Evropa každým dnem přibližuje k vypuknutí války kvůli „ruské agresi“ směrem k Ukrajině. A hned u první jeho věty jsme u podstaty tohoto článku. O jaké „agresi“ premiér mluví, to nám není jasné! Důkazy o údajné agresi Ruska nezveřejnil žádné!

Situace je podle Fialy nesmírně vážná, nebezpečná a je vážnější každým dnem. Není přehnané tvrdit, že Evropa je krok od války, což bylo donedávna ještě něco nepředstavitelného. Dodal Fiala.

Ruská vojska jsou prý v takovém stupni připravenosti kolem Ukrajiny, že útok Ruska může začít v jakékoliv chvíli. To je něco, co je nesmírně vážné,“ doplnil český předseda vlády!

Český premiér vlády Fiala tak opět pouze „papouškoval“ tvrzení představitelů USA o ruské vojenské agresi na Ukrajinu! Přitom USA se odvolávají na informace jejich tajných služeb a zdroj informací a důkazy prý nemohou z bezpečnostních důvodů zveřejnit!? 

Fiala ale pokračoval. Pokud se Rusko vedené Vladimírem Putinem skutečně odhodlá k vpadnutí na Ukrajinu, bude se muset připravit na tvrdé sankce a rozhodnou odpověď ze strany ukrajinských spojenců. Sankce jsou nachystány a spustí se ve chvíli, kdy Rusko udělá agresivní krok. Dokud ale budou dveře otevřené diplomacii, tak se nespustí. Diplomacie není slabost, Západ není připraven obětovat Ukrajinu a její budoucnost,“ dodal premiér. Vyzdvihl také jednotu spojenců, s níž podle něj Putin nepočítal.

U ukrajinských hranic má Rusko na svém území a na území spojeneckého Běloruska podle Fialy až 190 000 vojáků. Zhruba polovina z nich je podle Washingtonu v útočném postavení. Pikantní na této věci je to, že v pondělí 14.2.2022 západní politici a západní mediální zdroje uváděly, že Rusko má na ukrajinské státní hranici soustředěno 100.000 svých vojáků. Ve středu 16.2.2022, kdy americký prezident Biden celému světu sděloval, že Rusko zaútočí na Ukrajinu právě tento den, už západní media psala o 150.000 ruských vojácích. A premiér Fiala o tomto víkendu už mluvil o 190.000 ruských vojácích na hranici s Ukrajinou!

Po celou dobu této protiruské hysterie, která už trvá několik měsíců, ke které se Fiala o tomto víkendu přidal, ale nikdy nikde nezaznělo, kolik má Ukrajina svých vojáků u ruské státní hranice, jakoby Ukrajina neměla vojáky.

Pro ty, kteří nesledují politické mezinárodní dění dlouhodobě a pravidelně uvádíme, (aby byli v obraze o čem je řeč), že v únoru 2014 došlo na Ukrajině k ozbrojenému státnímu převratu, který se odehrál v režii velvyslance USA na Ukrajině za pomoci ozbrojených fašistických bojůvek. Ke státnímu převratu, kdy byl donucen stávající legálně zvolený prezident Ukrajiny Viktor Janukovič uprchnout ze země, aby si zachránil svůj život a kdy byla svržena zvolená ukrajinská vláda.

K moci se tak dostala “chunta“, která jako jeden z prvních kroků zakázala používat ruský jazyk, jako úřední jazyk na Ukrajině. Přičemž ve východních oblastech Ukrajiny mluvily miliony lidí v drtivé většině jenom rusky, protože zde žijí statisíce lidí s ruským původem a rusko-ukrajinské rodiny jsou zde pokrevně promíchány svatbami, narozením dětí po několik generací.

Právě na základě tohoto ozbrojeného státního převratu v Kyjevě se vzbouřily dvě východní oblasti Ukrajiny, které se později transformovaly do podoby Doněcká a Luhanská lidová republika. Tyto dvě oblasti neuznaly pučistickou vládu v Kyjevě, která se k moci dostala, ne prostřednictvím demokratických parlamentních voleb, ale ozbrojeným státním převratem!

Takže z tohoto vznikl vnitrostátní ukrajinský ozbrojený konflikt. Je z toho občanská válka na Ukrajině! 

Mezinárodní společenství zareagovalo na vznik tohoto ozbrojeného konfliktu na Ukrajině poměrně rychle a už v roce 2014 (a následně začátkem roku 2015), a přivedlo všechny strany konfliktu, tedy pučistickou vládu v Kyjevě, Luhanskou a Doněckou lidovou republiku k jednacímu stolu, kde se dohodli zástupci těchto subjektů v tzv. „Minských dohodách“ na politickém urovnání tohoto konfliktu! V těchto Minských dohodách je popsáno přesně krok za krokem, v jednoznačně daném pořadí, co teď a co až poté, až bude splněn předchozí krok, co která strana konfliktu musí učinit, čímž se dojde postupnými kroky k urovnání tohoto vnitro ukrajinského vyhroceného a ozbrojeného sporu politickými prostředky. Představitelé všech výše uvedených subjektů tento dokument podepsali, vyjádřili s ním svůj souhlas a zavázali se jej plnit.

Jako garanti tohoto procesu, naplnění Minských dohod, jsou Francie, Německo a Ruská federace.

Minské dohody obsahují pasáž, kde je garantováno, že naplněním jednotlivých kroků těchto Minských dohod bude zachována celistvost území Ukrajiny, v té podobě, jako byla před únorem 2014!

Tyto dohody ihned po jejich podpisu schválila svojí rezolucí Rada bezpečnosti OSN v New Yorku a které se tímto schválením v RB OSN staly závazné pro ukrajinskou vládu z Kyjeva i pro vzbouřenecké oblasti Ukrajiny, Luhanskou a Doněckou lidovou republiku a nepřímo pro ostatní členské státy OSN, tedy i pro Českou republiku!

Více než 7 let od podpisu těchto „Minských dohod“ je kyjevská vláda ignoruje!

Dokonce nyní v roce 2022 už kyjevská vláda a prezident Ukrajiny veřejně před celým světem prohlašují, že je nechtějí a nebudou plnit! Jinými slovy, kyjevská vláda chce v rámci tohoto vnitro ukrajinského konfliktu donutit vojenskou silou tyto vzbouřenecké republiky a jejich představitele vzdát se a plně se podřídit kyjevské nedemokraticky zvolené vládě, tedy pučistům, kteří zorganizovali ozbrojený státní převrat na Ukrajině v únoru roku 2014 za pomoci USA!

Tyto vzbouřenecké republiky na to nepřistoupí a budou se vojensky bránit! Zbraní mají dost, protože už v předchozích letech se kyjevská vláda pokoušela zlomit odpor těchto republik vojenskou silou, ale její armáda byla poražena. Celkem 80.000 ukrajinských vojáků bylo tehdy obklíčeno v kotli u obce Debalcevo a mohli z tohoto obklíčení odejít živí jen beze zbraně a bez vojenské techniky! Všechny ruční zbraně – samopaly, kulomety, pistole, a také tanky, děla, obrněná vozidla, nákladní automobily aj., včetně zásob munice, paliva do vozidel, konzerv s jídlem tam zůstaly!

Ruská federace je právem nervozní, protože na západní hranici Ruska se odehrává tento válečný konflikt a nyní tam NATO na Ukrajinu naváží velké množství nejmodernějších zbraní. A Ruské federaci se také silně nelíbí to, že ukrajinští fašisté střílí po celých 7 let z děl a těžkých minometů z území Ukrajiny do center měst a obcí ve vzbouřeneckých republikách, kde žijí statisíce civilních občanů ruské národnosti a Ukrajinci je vraždí tímto zákeřným ostřelováním.

Ruská federace žádá opakovaně plnění Minských dohod, jako jediné reálné cesty k urovnání ukrajinské krize mírovými a politickými prostředky. Západ v čele s USA a zeměmi NATO nyní otevřeně podporuje kyjevský režim!

Nikde v této schválené rezoluci Rady bezpečnosti OSN není ani slovo o tom, že by se Ukrajině měly dodávat zbraně a munice na vyřešení této krizové situace! Ale naopak je tam napsáno, že všechny strany tohoto vnitrostátního konfliktu Ukrajiny musí zasednout za jednací stůl a postupně, krok za krokem naplňovat podepsané dohody k politickému urovnání vnitrostátní krize.

A v tento moment kyjevské vládě posílá česká vláda v čele s premiérem Fialou 4006 kusů dělostřeleckých granátů jako bezplatný dar, na návrh ministryně války Černochové z ODS! A další země NATO, především USA a Velká Británie, tam dodávají jiné zbraně.

Krok české vlády v jejímž čele stojí pan Fiala, předseda ODS, je tedy ve své podstatě otevřeným útokem na OSN! Útokem na zásady fungování OSN, proti přijatým závazným rezolucím RB OSN, která řeší ve světě otázky války a míru. A je útokem na mezinárodní právo! Je to krok proti míru na Ukrajině a v Evropě! Krok na podporu války!

V zájmu bezpečnosti České republiky a občanů této země by se pan Fiala měl vrátit od demagogie k demokracii! Měl by přestat české veřejnosti lhát a překrucovat fakta, v čemž je skutečný mistr!

Pan premiér Fiala by si ty dvě Minské dohody měl nejdříve přečíst, než začne povídat do světa takové nesmysly, jako povídal o tomto víkendu!

 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Internet, Youtube