Americká vláda financuje novináře, media a politické neziskovky na Slovensku k prosazování národních zájmů USA!

5. 4. 2022

Na Slovensku začali opoziční politici odhalovat financované slovenské politiky, novináře, ale i různé politické neziskové organizace, dostávající peníze na svojí činnost od americké vlády, přímo ze státního rozpočtu USA!

Tyto finance jsou určené na projekty v zahraničí, jejichž cílem je prosazování amerických národních zájmů na Slovensku.

Patří mezi ně i nechvalně známý web Konspiratori.sk, (www. konspiratori.sk) který na svých stránkách poukazuje na české i slovenské weby, které zveřejňují jiný názor, než je politická linie USA. Zde jsou tyto weby označeny jako konspirátoři a jako toxické weby. Celkem takto ocejchovali 232 webů k 05.04.2022. I česká pravice se ráda odvolává na tento zdroj při označování českých konspirátorů.

Zároveň je na webu konspiratori.sk zveřejňována výzva, aby si u těchto webů nikdo nezadával placenou reklamu a tím je nepodporoval, případně, že by si poškodil svůj image. Tento web je podporován pravicovou částí politického spektra Slovenska i úřadem prezidentky Čaputové. 

Tento web se tváří navenek jako nezávislá objektivní žurnalistika, jako představitel morálky v novinařině, přitom je placený z peněz USA, kdy za poslední 2 roky dostal na svojí činnost od americké vlády 50.000 amerických dolarů.

Bude zajímavé se dozvědět, kdo z České republiky je také na této výplatní listině americké vlády?!

Video: 
Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Youtube