Odmítáme dárky Černochové a české vlády k další eskalaci válečného napětí

10. 4. 2022

Končící kongres ODS ukázal občanům našeho státu skutečné priority této vládnoucí strany. Namísto práce ve prospěch svých občanů je to podpora další eskalace válečného konfliktu na Ukrajině a zavlečení České republiky do prohlubujícího se koloniálního postavení, umožněním USA (navždy) vytvořit si na našem území další svoji vojenskou základnu, svůj další satelit.

Pro premiéra vlády, který na rozdíl od okolních států ( Maďarsko, Rakousko, Německo) pro své občany nedělá vůbec nic (přitom by stačilo od uvedených států jen trochu opisovat), je výhodnější raději nadále šířit poplašnou zprávu, že jsme ve válce a přihazovat další polínka do dění na Ukrajině. Výsledkem je další nekončící trvalý masívní odchod Ukrajinců z již dříve rozkradené a korupčně zamořené své země.

Fialova vláda tak (zatím) posledními dodávkami tanků a BVP přispívá k dalšímu navyšování mrtvých a raněných na obou stranách Rusko - ukrajinského konfliktu. Přeje si snad premiér Fiala, aby Ruskou federací jejich vojenská „speciální“ operace trvala téměř 80 dní jako tomu bylo v případě té americké v roce 1993 s názvem Spojenecká síla na území bývalé Jugoslavie, nebo dokonce jako nekonečná letitá americká válka USA Trvalá svoboda v Afghánistánu?

Z tohoto pohledu tak není žádným překvapením oprášený trvalý nápad ODS vybudovat americkou vojenskou základnu na území ČR. Jen na místo zprofanovaného Vondry s ním tentokrát přichází osoba nejpovolnější, jedna z vyhlašovatelek války Rusku, samotná ministryně obrany Černochová, kterou v USA budou vítat již po velikonocích! Pro Černochovou se tak naskýtá neopakovatelná příležitost jít ve šlépějích nedávno zesnulé řeznice českého původu Madeleine Albrightové, a rozšířit seznam českých politiků kolaborujích s americkou imperiální válečnou politikou.

Pro Černochovou je zcela jistě nemožné ztotožnit se s výrokem brigádního generála 1. Čs. armádního sboru na východní frontě a pozdějšího prezidenta Československa Ludvíka Svobody „Nikdy nezapomínejte jak lehce jsme svobodu ztratili a jak těžce a za cenu velikého úsilí a velikých obětí našeho a zejména sovětského lidu jsme ji dobývali zpět“.

Pro KSČM, vlastenecká, protiválečná a podobně zaměřená hnutí představují ale uvedená slova trvalou hodnotu při prosazování nepřetržitého úsilí za zachování míru, bez zatahování ČR do dalších dobrodružných akcí NATO.

Další pokus o zřízení americké základny na našem území tak musí skončit fiaskem, jako tomu bylo v případě snahy instalace amerického radaru v Brdech !

 

Autor: 
Mgr. Miroslav Kavij, předseda Plzeňského KV KSČM, člen VV ÚV KSČM
Zdroj: 
Mgr. Miroslav Kavij, předseda Plzeňského KV KSČM, člen VV ÚV KSČM