V Plzni se uskutečnila oslava 1. máje 2022

2. 5. 2022

V centru Plzně, v Kopeckého sadech se uskutečnila v neděli, dne 1. května 2022, od 10:00 hodin oslava Svátku práce - 1. máje, kterou organizoval Městský výbor KSČM v Plzni spolu s Okresním výborem KSČM Plzeň-jih.

Oslava 1. máje byla zahájena hymnou České republiky.

Na tomto setkání vystoupil s hlavním projevem krajský zastupitel a kandidát KSČM do podzimních voleb do Senátu Parlamentu ČR, PhDr. Ing. Jiří Valenta, DBA. 

Jiří Valenta ve svém projevu vzpomenul historii konání 1. májů, okomentoval válečný konflikt na Ukrajině, kdy řekl, že KSČM je proti válce, KSČM nepodporuje dodávky zbraní od české vlády na Ukrajinu, naopak volá po jednání o urovnání tohoto konfliktu politickými prostředky. Poukázal na zhoršující se stav naší ekonomiky, kdy česká vláda přenáší zvýšené náklady na občany a sama neřeší a není schopna řešit problémy našich obyvatel. Upozornil na to, že vláda premiéra Fialy žene naší země do krize, jaká zde dlouho nebyla.

Jiří Valenta vyzval přítomné občany, aby přišli podpořit Demonstraci za mír, která se koná v Plzni na Náměstí míru v pátek dne 6.5.2022, od 17:00 hodin. Na demonstraci bude přítomna i předsedkyně ÚV KSČM a europoslankyně Kateřina Konečná, ale i kandidát českých vlasteneckých sil na prezidenta republiky Josef Skála. 

Zároveň Jiří Valenta vyzval přítomné, aby na podzim přišli volit a volili kandidátku KSČM v komunálních volbách i zástupce KSČM do Senátu.

Poté vystoupil s krátkým projevem nově zvolený předseda OV KSČM Plzeň-jih František Hlásek.

Akce na oslavu 1. Máje 2022 v Plzni se zúčastnilo do 100 osob. Svátek práce byl zakončen internacionálou.

Účastníci oslavy obdrželi od organizátorů 1. číslo novinového týdeníku "Naše Pravda", který nahradil Haló noviny, které přestaly od 28.4.2022 po 30 letech vycházet jako levicový deník.

Fotogalerie

Hlavní řečník, krajský zastupitel za KSČM PhDr. Ing. Jiří Valenta, DBA
Jiří Valenta, který současně vykonává funkci předseda Měv KSČM v Plzni
Pohled na účastníky
Pohled na účastníky
Pohled na účastníky
František Hlásek, nový předseda OV KSČM lzeň-jih
Pohled na účastníky
Pohled na účastníky
Pohled na účastníky
Nový tajemník Měv KSČM v Plzni RSDr. Ing. Karel Kvit
Fontána v parku
Fontána v parku
Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM