V Plzni na Ústředním hřbitově se dne 9.5.2022 uskutečnilo vzpomínkového shromáždění u hrobu padlých sovětských vojáků za II. světové války

10. 5. 2022

Dne 9.5.2022 se sešli představitelé a členové několika Plzeňských společenských organizací na vzpomínkovém shromáždění k 77. výročí osvobození Československa Rudou armádou SSSR od fašismu u hrobu padlých sovětských vojáků na Ústředním hřbitově v Plzni.

Za MěV KSČM byl přítomen Karel Kvit, tajemník MěV KSČM Plzeň, za Klub českého pohraničí Jan Boštík, předseda Městské rady KČP Plzeň, za Český svaz bojovníků za svobodu Jaroslav Bukovský a další přítomní spoluobčané.

Krátké přivítání všech provedl Karel Kvit.

Po úvodním projevu k připomenutí 77. výročí osvobození naší vlasti od fašismu byly položeny kytice k pomníku padlých Rudoarmějců.

Po krátké diskusi se účastníci tohoto vzpomínkového shromáždění rozešli s konstatováním, že "zatím" tento pomník v Plzni nebyl zhanoben nenávistí, tak jako v jiných městech.

Na závěr setkání bylo vysloveno přesvědčení, že v příštím roce se sejdou účastníci opět ve velkém počtu, tak jak tomu bylo v letech před Covid-19.

Fotogalerie

Autor: 
RSDr. Ing. Karel Kvit, tajemník Městského výboru KSČM v Plzni
Zdroj: 
RSDr. Ing. Karel Kvit, tajemník Městského výboru KSČM v Plzni