O tomto víkendu se koná v Brně řádný XI. sjezd KSČM

12. 5. 2022

O tomo víkendu, ve dnech 14. a 15.5.2022 se koná řádný XI. sjezd KSČM, který byl třikrát odložen kvůli Covid-19. Do Brna na Výstaviště, kde se sjezd KSČM uskuteční, se sjíždí z celé České republiky více než 300 delegátů z hlasem rozhodujícím. Z Plzeňského kraje odjíží na sjezd 23 řádně zvolených delegátů ze 7 okresních organizací KSČM..

Sjezd bude volební, kdy bude voleno kompletně celé nové vedení ÚV KSČM, včetně nového předsedy či předsedkyně ÚV KSČM. Tuto pozici bude obhajovat současná předsedkyně Ing. Kateřina Konečná, která je zároveň europoslankyní.

Sjezd bude také programový, kdy bude přijat nový dlouhodobý program KSČM.

Na tomto sjezdu bude schvalována také úprava Stanovy KSČM, které musí reagovat na proměny strany a její pozice ve společnosti v čase.

KSČM potřebuje přeskupit síly a sjednotit stranu pro další obodobí. Již na podzim čeká KSČM první test, a to volby do Senátu a zastupitelstev obcí a měst.

Zároveň je evidentní, že Česká republika je vedena současnou vládní koalicí SPOLU, v čele s premiérem Fialou /ODS/, do obrovské ekonomické, sociální i politické krize, která vypukne nejpozději na podzim letošního roku a bude důležité, aby KSČM tuto situaci zvládla a uměla ji také vykomunikovat a vyargumentovat s veřejností.

 

 

 

 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM