Komentář: Když prezident republiky dělá hrubé politické chyby, důsledky budou velké!

19. 5. 2022

Prezident České republiky Miloš Zeman schválil 103 českým občanům - dobrovolníkům vstup do ukrajinských ozbrojených sil! Na twitteru to 11.5.2022 uvedl jeho mluvčí Jiří Ovčáček. Dodal, že rozhodnutí prezidenta musí spolupodepsat předseda vlády Petr Fiala (ODS).

Je to smutná zpráva! 

Nikdo nemůže pochybovat o tom, že prezident Miloš Zeman je velmi vzdělaný muž, zkušený politik a člověk. Přesto v tomto případě udělal prezident Zeman chybu a zvítězily u něj emoce nad rozumem a nad fakty.

Tento krok prezidenta Zemana je dalším stupněm zapojení České republiky do velké války, která může přerůst ve 3. světovou válku! Téměř každý už v této zemi ví, že na Ukrajině se nevede válka Ukrajina - Rusko, ale kolektivní západ v čele s USA - Rusko. 

Prezident Zeman má ve své širší rodině údajně židovské kořeny. KSČM s tím nemá absolutně žádný problém.

Těm, kdo sledují pozorněji politiku, je znám dlouhodobě Zemanův nekritický postoj k židovskému státu Izrael a k jeho působení. A za 10 let Zemanova prezidentování je patrné,  že ať Izrael udělá cokoliv, Zeman se k jeho zločinům v posledních letech na Blízkém Východě nikdy nevyjadřuje a nikdy Izrael veřejně neodsuzuje. Vždy naopak!  Jeho podpora židovského státu Izrael je téměř bezmezná!

Nyní se prezident Zeman postavil nekriticky na stranu ukrajinského prezidenta Volodimira Zelenského, který je židovské národnosti a který má velkou podporu státu Izrael!

Jenže Volodimir Zelenskyj není křišťálově čistá osobnost. Prezident Zelenskyj jako představitel židovské národnosti na Ukrajině tam nezvládl politickou situaci a nedokázal eliminovat působení fašistických batalionů v zemi, které tam terorizovaly obyvatele Donbasu, konkrétně obyvatelstvo Doněcké a Luhanské  národní republiky. Jednalo se o hrubé porušování ukrajinské Ústavy s přihlížením prezidenta Zelenského. S jeho vědomím a podporou! 

A právě v Doněcké a Luhanské republice, dnes již v bývalých východních oblastech Ukrajiny jsou politické síly, které již dnes veřejně prohlašují, že budou chtít postavit prezidenta Zelenského před soud, za hrubé porušování Ústavy Ukrajiny! Za genocidu vlastního národa! 
Budou to závažná obvinění na adresu prezidenta Zelenského! Protože tyto fašistické bataliony za 8 let od kyjevského Majdanu (ozbrojeného státního převratu na Ukrajině) v únoru 2014 zabili v Doněcké a Luhanské republice více než 13.000 ukrajinských lidí, občanů Ukrajiny!

A v tento moment, doslova před několika dny, prezident Zeman dává svým podpisem souhlas k tomu, aby čeští dobrovolníci šli bojovat na Ukrajinu na straně prezidenta Zelenského a fašistických batalionů.

Na Ukrajině se již více než 80 dní válčí a umírají zbytečně lidé na obou stranách front. Vyzývat nyní prezidenta Zelenského, aby zakázal fašistické bataliony je pozdě! Teď už to řeší jiní, ve vojenských uniformách se samopaly v rukách, v tancích a za kniply stíhaček a bombarderů!

Prezident Zeman nenašel odvahu před vypuknutím tohoto ozbrojeného konfliktu veřejně vystoupit k fašismu na Ukrajině a přispět působením na ukrajinskou vládu a prezidenta Zelenského k mírovému uregulování tohoto vnitroukrajinského konfliktu politickými prostředky! V rámci Minských dohod, které schválila Rada bezpečnosti OSN a které jsou závazné pro obě strany tohoto vnitroukrajinského konfliktu. Jak pro kyjevskou vládu a prezidenta Ukrajiny Zelenského, tak pro představitele vzbouřeneckých republik Doněcka a Luhanska! 

A prezident Zeman nenašel odvahu ani teď, tento svůj krok veřejně oznámit a zdůvodnit české veřejnosti. 

Přičemž jako prezident České republiky by měl především hájit a prosazovat zájmy českých občanů a České republiky. A v zájmu našich občanů a naší republiky není válka!

Tady udělal prezident Zeman hrubou politickou chybu! Stejnou, jakou udělal v 90. letech, když dal souhlas jménem naší země k vybombardování bratrské slovanské Jugoslávie vojsky NATO, bez mandátu Rady bezpečnosti OSN!

Je to smutné čtení. 

Zejména pro ty, kteří mu dali ve volbách svůj hlas v naději, že bude prezidentem hájícím především zájmy České republiky a ne zájmy západních imperií a nadnárodního kapitálu! Že bude prezidentem dolních deseti milionů. A že mír a boj proti nastupujícímu fašismu budou jeho osobou garantovány! 

Nestalo se! Budeme muset jako Česká republika přijmout za tyto jeho chybné kroky důsledky! 

 

 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Internet