Co se píše na ruských webech k 10.6.2022 o konfliktu Ruska s Ukrajinou a co se českým mediím z neznámých důvodů nevešlo do jejich zpravodajství pro české občany.

12. 6. 2022

Dne 23.5.2022 skončilo ve švýcarském Davosu tradiční, několikadenní Davoské fórum, které je nejdůležitější globalistickou akcí roku. Je to nevládní akce, kterou organizuje Sdružení velkých podnikatelů a vlivných zákulisních osob, na kterou si zvou politiky, ale i významné a vlivné elity z různých oblastí života lidí, z celého světa. To vše dle jejich potřeby. Málokterý politik odmítne pozvání na tuto akci, ať už se jedná o prezidenty supervelmocí, či premiéry vlád menších států. 

Právě zde jsou rozdávány instrukce co je potřeba dělat, zde se hovoří na téma aktuální situace ve světě, trendy vývoje, a plánuje se další směřování světa. V předchozích letech se toto setkání konalo vždy začátkem roku, ale Covid se vším zamíchal. V roce 2022 proběhl Davos v květnu.

Vedle mnoha jiných, na Davoském fóru vystoupil také s projevem i generální ředitel Mezinárodní agentury pro využití atomové energie  /IAEA/ Rafael Mariano Grossi, argentinský politik a diplomat, který je ve funkci od 3. prosince 2019 a ten uvedl. Že na jaderné elektrárně v Záporoží na Ukrajině bylo k 24.2.2022 uskladněno 30 tun plutonia a 40 tun obohaceného uranu. A že zde mohlo dojít ke zmizení několika set kilogramů jaderného materiálu pro výrobu jaderných bomb. Podle evidenčních údajů IAEA, je vyloučeno, aby tento radioaktivní materiál byl pouze ze Záporožské JE a že tedy došlo k porušení mezinárodních „Úmluv“ o šíření a skladování jaderného materiálu některými členskými státy, předně Ukrajinou a IAEA to bude prošetřovat, kdo to tam dodal!?! Grossi se chystá navštívit Zaporožskou JE a provést zde kontrolu.
Je více než evidentní, že Rusko to nebylo! 

Podle ruských informačních zdrojů probíhal na Ukrajině utajený program výroby špinavé atomové bomby, který byl zahájen za prezidenta Petro Porošenka a pokračoval i nyní za prezidenta Zelenského. Tato ještě nevyrobená  jaderná bomba byla určena proti Ruské federaci a mluvil o ní prezident Zelenskyj na Mnichovské bezpečnostní konferenci v únoru 2022. 

Ruská rozvědka se o tomto tajném jaderném programu dozvěděla a znala i vysoký stupeň rozpracování tohoto projektu.  Speciální jednotky ruské armády pro zvláštní operace spolu s elitními výsadkáři zaútočily na okolí jaderné elektrárny v Záporoží hned druhý den po vyhlášení „Speciální vojenské operace“ Ruska vůči Ukrajině, tzn. 25.2.2022 a areál JE a hlavně uskladněný jaderný materiál dostaly pod svojí kontrolu, včetně mnoha dokumentů z kanceláří jaderných techniků. 

Generální ředitel Grossi s tímto projevem údajně vystoupil v Davosu za hlavní globalistické síly, které stojí nad silami konfliktu  USA+NATO+EU+Ukrajina versus Rusko, protože jaderná bezpečnost už se týká celé planety, tedy i jich! Vystoupil s tím k velké nelibosti některých přítomných na Davoském fóru.

Hodnota tohoto radioaktivního materiálu, které Rusko v Záporoží dostalo pod svojí kontrolu činí údajně několik stovek miliard dolarů. To jsou peníze, které prý západ „ukradl„ Rusku, při tzv. zmrazením majetku Ruska na západě po 24.4.2022.

*
Rusko vydalo k 10.6.2022 prohlášení, že ruská armáda sestřelila k dnešnímu dni na Ukrajině již 195 ukrajinských bojových letadel (většinou stíhaček) a 130 vrtulníků! Ačkoliv, Ukrajina měla začátkem konfliktu s Ruskem maximálně 152 letadel, přičemž některé z nich nebyly schopné letu. Jedná se nyní údajně o stíhací letouny zpravidla MIG 25 a 29, které byly dodány Ukrajině z bývalých členských zemích Varšavské smlouvy, údajně z Polska, Bulharska a Rumunska. Ruská strana má podezření, že na těchto letounech již létají piloti z jiných zemí, především z Polska a že už několik desítek cizích pilotů zahynulo při sestřelech nad Ukrajinou.

Rusko dále uvedlo, že před několika lety prodalo armádě USA speciální ruské vrtulníky MI 17, které mohly létat v afghánských horách, kde ve vysokých nadmořských výškách je řídký vzduch. Tyto vrtulníky z Afghanistánu dodaly USA nyní na Ukrajinu a tím porušily obchodní smlouvu s Ruskem, že tyto vrtulníky USA nepředají třetí zemi.

Obdobně je to údajně s Českou republikou, kdy ve smlouvě o dodávce ruských vrtulníků do Česka je údajně stanoveno, že vrtulníky naše země nepředá třetí zemi. Je pravděpodobné, že je to ve smlouvách i u jiných zbraňových systémů z Ruska. Ministryně obrany Černochová pro media přiznala, že Armáda ČR dodala na Ukrajinu i ruské vrtulníky! Tím Česko, i jako nástupnický stát po federaci porušilo s vysokou mírou pravděpodobnosti tyto obchodní smlouvy!

*

Dne 9. června 2022 byli v Doněcku Nejvyšším soudem Doněcké lidové republiky odsouzeni k trestu smrti zastřelením dva britští žoldáci Sean Pinner a Aiden Aslin a také Maročan Saadoun Brahim. Všichni tři se údajně přiznali k ozbrojené agresi, zaměřené na uchopení moci v DLR. Podle zákonů Doněcké lidové republiky je možné do 30 dní od vynesení rozsudku podat proti rozsudku odvolání. 

Soud je při veřejném soudním přelíčení uznal vinnými a dal jim trest smrti zastřelením za to, že přišli zabíjet se zbraní v ruce občany Doněcké lidové republiky, která před nějakým časem vyhlásila svojí samostatnost a nezávislost na Ukrajině! 

Zástupkyně ministerstva zahraničí DLR k tomu vydala prohlášení, že „žoldáci“ podle mezinárodního humanitárního práva nejsou kombatanty (bojovníky) a nemají právo na status válečného zajatce.

Liz Trusová, britská ministryně zahraničí rozpoutala v těchto dnech hysterii vůči DLR i Ruské federaci za jejich propuštění.

*

Prezident České republiky Miloš Zeman schválil dne 19.5.2022 celkem 103 českým občanům - dobrovolníkům, vstup do ukrajinských ozbrojených sil! Na základě tohoto rozsudku z Doněcka by neměli tito hoši vstupovat na území Doněcké a Luhanské národní republiky, natož se zbraní v ruce, neboť by je mohl potkat stejný osud! 

Někteří zahraniční žoldáci – snipeři si přijeli zastřílet na Ukrajinu proti Rusům na Donbase jako na lov na Safari. V nejednom případě, než se stačili vybalit a ubytoval, přiletěly do místa soustředění těchto žoldáků na západě Ukrajiny u polských hranic a před jedním dnem i do Charkova ruské rakety ze vzdálenosti 1000 km a jen málo z těchto žoldáků se vydalo živých a zdravých urychleně na cestu zpět. Dne 10.6.2022 přišla zpráva, že jeden z těchto českých dobrovolníků na Ukrajině, údajně pocházející z Třebíče, byl zabit v bojové operaci.

*

Koncem května 2022 se vzdalo do zajetí ruské a doněcké armády 2439 bojovníků elitního ukrajinského nacionalistického pluku AZOV ve městě Mariupol, kteří si vytvořili velitelství a vojenskou základnu v místní ocelárně, která nese název AZOVSTAL. Zejména v jejím podzemí, kde je z dob SSSR mohutný protiatomový kryt a 24 kilometrů podzemních chodeb v hloubce 30 metrů pod povrchem země.

Nacházelo se zde také údajně tajné zařízení NATO „PIT-404“ a tajná biologická laboratoř NATO s biologickými zbraněmi.

Batalion AZOV založil a zpočátku financoval ukrajinský oligarcha židovské národnosti a s občanstvím a s cestovním pasem Izraele Igor Kolomejskyj, který se ihned po zahájení ruské vojenské speciální operace na Ukrajině přesunul urychleně do Izraele. Právě sem směřuje kritika z velké části zemí světa, na židovskou obec a hlavně na izraelský židovský stát, že se od tohoto člověka veřejně nedistancují! Člověka, který podporoval vznik ozbrojených fašistických bojůvek na Ukrajině! 

Prvním velitelem Azovu byl pozdější ukrajinský poslanec Andrej Bileckyj, známý pod bojovou přezdívkou „Bílý vůdce“.

Později tento batalion, ve kterém bylo soustředěno nejtvrdší jádro ukrajinských nacionalistů, rusofobů a fašistických bojovníků, zařadil tehdejší ministr vnitra Ukrajiny Arsen Avakov (jeden z vůdců Majdanu r. 2014) do oficiálních státních ozbrojených složek Ukrajiny a povýšil batalion na pluk, který působil pod Ministerstvem vnitra jako národní garda. Pluk dostával nejlepší a nejmodernější vojenskou výzbroj a byl oporou a chloubou režimu po státním převratu na Ukrajině v roce 2014.

V Mariupolu podle tamních občanů platily zákony Azova, nad Ústavou Ukrajiny! Nebylo možné se dovolat práva proti lidem z Azova. Podle prohlášení mnoha svědků, obyvatel Mariupolu, azovci dlouhé roky terorizovali místní obyvatelstvo. V českých mediích se o nich ale píše naopak jako o hrdých obráncích Mariupolu.

Azovci představovali hlavní vojenskou sílu v rámci armády Ukrajiny na Donbase, která střílela z děl a minometů na města a obce na Donbase. Za 8 let zabili azovci spolu s ukrajinskou armádou více než 13.000 lidí v Doněcké a Luhanské republice. Tyto republiky si s nimi nyní chtějí srovnat účty.

Jejich kapitulaci, kdy vyšli z podzemí beze zbraní, s rukama nad hlavou a se vztyčeným bílým praporem, předcházelo dlouhodobé obklíčení ruskou a doněckou armádou a dlouhodobý obstřel ocelárny z nejtěžších zbraní i bombardování pomocí ruských strategických bombarderů.

Francouzský prezident Macron, německý kancléř Scholz, izraelský premier a mnozí další evropští politici opakovaně naléhali na Rusko, aby byli tito nacionalisté propuštěni z AZOVSTALU a aby byl pro ně vytvořen humanitární koridor. Nevědělo se proč tak úporné naléhání, to se zjistilo až později.

V AZOVSTALU v epicentru protiruských ukrajinských nacionalistů a fašistů byli zajati:
* Americký generálporučík Roger Clottey, údajně bývalý velitel pozemních sil v Evropě, který byl zajat Lidovými milicemi DNR po sestřeleného vrtulníku, při pokusu o jeho evakuaci z Azovstalu.
* Dále americký generál Eric Olson.
* Dále kanadský generálporučík Trevor Cadier, velitel biolaboratoře Azovstal, kde pracovalo 18 zahraničních specialistů na biochemických zbraních hromadného ničení, který byl odhalen v civilním převleku, když se pokusil projít ve skupině lidí v humanitárním koridoru při východu z Azovstalu. 
* Britský podplukovník John Bailey a čtyři další vojenští instruktoři NATO.
* Celkem 21 příslušníků armády Izraele, údajně vojenští instruktoři pro vedení městského boje s taktikou lidských štítů od civilistů. (Ty se vyslanci ukrajinských oligarchů židovského původu pokusili vykoupit, ale byli Moskvou odmítnuti).
* Vysocí francouzští důstojníci vojenské rozvědky, kteří cvičili ukrajinsko - nacionalistické prapory v používání protitankových systémů, a systémů proti dělostřeleckým a raketovým bateriím.
* Příslušníci německé rozvědky BND, kteří zajišťovali kontrarozvědnou činnost fronty a předních bojových zón za frontou. 
* Příslušníci speciálních jednotek britské SIS.

Svět si klade otázku, co tam dělali tito příslušníci vojsk států NATO u nacionalisticko - fašistického pluku AZOV?

Všichni tito zajatí generálové a vysocí důstojníci byli převezeni k výslechu do Moskvy.

Zajatí Azovci jsou nyní údajně v Doněcké lidové republice ve vězení, kde s nimi probíhají výslechy a řada z nich stane před soudem za spáchané zločiny proti lidu Doněcké a Luhanské republiky! 

Tito příslušníci nacionalistického batalionu AZOV vyšli z oceláren AZOVSTALU po skupinách s rukama nad hlavou a se vztyčeným bílým praporem, že se vzdávají armádě Doněcké národní republiky. Česká media to komentovala slovy, že se sami „evakuovali“ z Azovstalu.

Zde je odkaz na video, kde je vidět, jak ruská armáda vede zajaté "Azovce", podle českých medií údajně hrdé obránce Mariupolu, ulicemi města Mariupol a jak na ně reagují místní občané. Jsou slyšet výkřiky: vrazi, ubyjci, buďte prokleti.

Takže, je zde evidentní rozpor mezi tím jak informují česká media o obráncích Mariupolu a Azovstalu a jak to vidí místní obyvatele Mariupolu. 

Ale pravda zvítězí! 

https://www.facebook.com/groups/272128832951927/user/100022561934377/

 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
internet, weby, facebook