Strach z Petra Fialy! Strach lidí z příštích dnů!

17. 6. 2022

Česká republika se dnem 1. července 2022 ujme po 13 letech podruhé předsednictví v Radě Evropské unie a to na půl roku. Jejím úkolem bude koordinovat jednání a postup  27 členských států EU a prosazovat v EU naše české priority.

To první české předsednictví v roce 2009 nedopadlo pro naší zemi dobře. Byla to spíše česká ostuda! Tehdejší vláda ODS v čele s Mirkem Topolánkem do tohoto předsednictví v EU šla s heslem „Evropě to osladíme!“. Samo o sobě toto heslo předurčovalo jak to dopadne! Topolánkovo vláda padla v průběhu tohoto předsednictví a Evropská unie byla ráda, že situaci ustála i za cenu, že posun EU kupředu byl v tomto půlroce nulový!

Nynější situace se zahájením druhého českého předsednictví připomíná - Titanik. 

V české vládě a ve vedení EU vidíme úsměvy luxusně placených vrcholných politiků z daní občanů, nablýskané limuzíny, záblesky fotoaparátů na sumitech, poplácávání po zádech, jednosměrné projevy prostřednictvím medií k lidu, hezké řeči o ušlechtilých ideálech, o  svobodě slova, o demokracii a jakýchsi těžko uchopitelných „hodnotách“.

Dole, mezi prostým lidem se ale šíří strach ze zítřejších dnů! Jestli dokáží zaplatit běžné výdaje rodiny, nájmy bytů, potraviny. Jestli bude čím v zimě topit! Jestli bude pro ně ještě zítra práce a jestli jejich firma, kde pracují bude ještě existovat!

To vše kolem ukrajinské krize, která začala ozbrojeným státním převratem v únoru roku 2014, který tam zorganizovaly USA a která nyní vrcholí ruskou vojenskou speciální operací na Ukrajině.

Realita je taková, že dlouhá desetiletí nebyl v naší zemi tak hluboký příkop jako je dnes mezi tzv. „pravicovou elitou státu“ a prostým lidem dole!

K lidem do jejich domácností vstoupil strach! Strach z předsedy české vlády a předsedy ODS Petra Fialy. Strach z toho, že tento bezpáteřní politický demagog a lhář požene v čele Rady Evropské unie státy EU do dalších sankcí a do války s Ruskem! 

Řada prostých lidí „dole“ už vidí, že premiér Fiala a spol. vedou Českou republiku do těžké ekonomické a sociální krize, jaká tady nebyla dlouhá desetiletí! 

A mnozí už také rozpoznali, že je to všechno vystavěno na lžích amerických a evropských elit o Rusku. A vidí také, že Fialovo vláda poslušně a oddaně plní přání těchto zahraničních sil! Místo toho, aby hájila zájmy a budoucnost českých občanů a naší republiky!

Krizi si vládní elita v čele s Fialou zatím ještě nepřipouští! Mejdan je ale u konce! Vlak už se rozjel! Ještě v červenci plánují stihnout exotickou dovolenou, ale na konci prázdnin přijde vystřízlivění! Bude to dříve, než si dnes myslíme. 

Kde skončí demagog Fiala a militantní extremista Černochová není důležité! 

Už dnes je potřeba přemýšlet jak se z toho marasmu po Fialovo vládě tato republika vyhrabe! Jestli vůbec? To je úkol pro levici, která vždy stála a obhajovala dolní vrstvy společnosti.  

 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
internet, facebook, ulice, hospody