NATO zvolilo na svém summitu v Madridu cestu další vojenské eskalace! Jsme o krok blíže k velké válce! Český premiér Fiala všema deseti pro!

30. 6. 2022

Ve španělském Madridu se konal ve dnech 29.6 - 30.6.2022 klíčový summit NATO, který přijal novou strategickou koncepci NATO na dalších zhruba deset let.

Českou delegaci na summitu vedl premiér Petr Fiala, doprovázený ministryní obrany Janou Černochovou a ministrem zahraničí Janem Lipavským.

Jak známo NATO je údernou železnou pěstí nadnárodního kapitálu a je v současné době největší hrozbou míru na této planetě. Za touto nadnárodní vojenskou organizací jsou vybombardované, zničené a vyrabované státy jako je Irák, Lybie, Sýrie, ale i bývalá Jugoslávie, Afghanistán aj., vše v rozporu s mezinárodním právem, vše bez mandátu Rady bezpečnosti OSN! Po vojenských agresích NATO zůstaly statisíce mrtvých, nevinných lidí v Iráku, Libyi, Afghanistánu a jinde.

Šéfové NATO prosazují nadále „svojí“ pravdu, která jediná je údajně správná. Jedná se o nebezpečnou válečnou demagogii! Lžou sami sobě i světové veřejnosti v kořistnických zájmech nadnárodního kapitálu a elit v pozadí!

V prosinci 2021 se obrátila Ruská federace na NATO a USA s písemným dokumentem ve kterém bylo vyjádření, že NATO a USA neplní dohody, které uzavřely s Ruskou federací o nerozšiřování této vojenské organizace směrem k hranicím Ruské federace. Rusko v prosinci 2021 sdělilo NATO a USA, že se cítí ohroženo na své bezpečnosti, protože NATO již stojí s plnou výzbrojí na státní hranici Ruské federace a v blízkých zemích rozmisťuje nejmodernější útočné systémy a rakety, které jsou schopné zasáhnout cíle v Moskvě během několika minut od odpálení.

Zároveň Rusko vyslovilo protest, že Ukrajina je přetvářena ve vojenské v nástupiště NATO a USA k vojenskému útoku na Ruskou federaci!

Rusko vyzvalo NATO a USA aby přestaly v této protiruské vojenské činnosti, zejména na Ukrajině, jinak že Rusko přijme zásadní kroky k posílení své vlastní vojenské bezpečnosti.

USA i NATO tento oficiální ruský požadavek s pohrdáním a arogancí jim vlastní odmítli! S tupým výrazem v obličeji tento přístup NATO podpořil i premiér Fiala i ministryně obrany Černochová.

Rusko bylo tímto postojem NATO a USA vynuceno začít podnikat kroky ke své bezpečnosti!

Dne 24.2.2022 zahájilo Rusko "speciální vojenskou operaci" na území Ukrajiny. První, kam zaútočily ruské vojenské jednotky bylo okolí jaderných elektráren na Ukrajině, aby dostali "jádro" pod kontrolu. Rusové měli totiž informaci, že na Ukrajině běží tajný program na výrobu špinavé jaderné bomby, která měla být použita proti Ruské federaci. Tento program běžel na atomové elektrárně v Záporoží. Do tohoto projektu byla údajně zapojena Velká Británie a v Rusku se mluví o tom, že britský premiér Jonson překročil v projektu výroby špinavé jaderné bomby na Ukrajině všechny červené linie, jak v právní mezinárodní rovině o nešíření jaderného materiálu, tak v politické rovině.

Druhým cílem Ruska na Ukrajině byly americké biologické laboratoře, ve kterých armáda USA prováděla zakázané testy biologických zbraní hromadného ničení a dokonce je testovala na populaci Ukrajiny i přeshraničně na území Ruské federace.

Nemluvě o tom, že na ukrajinském Donbasu v Luhanské a Doněcké republice, tedy na státní hranici s Ruskou federací byli zajati někteří armádní generálové a vysocí důstojníci USA a zemí NATO, kteří zde veleli ukrajinským vojskům a biologickým výzkumům!

Nově přijatá na summitu v Madridu "Strategická koncepce NATO 2022" je dlouhodobější dokument, kde je stanovena sdílená vize hrozeb, výzev a příležitostí, kterým čelí NATO.

V koncepci se píše, že bezpečnostní prostředí se podle NATO stalo zpochybněnějším a nepředvídatelnějším. Nová koncepce má proto za úkol přizpůsobovat alianci na nové podmínky v nebezpečnějším a konkurenceschopnějším světě.

Za nepřítele NATO je v nově přijaté koncepci označena Ruská federace!

Čína je v nové koncepci označena jako potenciální hrozba. „Čína není protivníkem NATO, ale musíme jasně vnímat výzvy, které představuje,“ upřesnil generální tajemník NATO Stoltenberg. Čínu nový dokument prezentuje jako zemi s „ambicemi a nátlakovými postupy“, které představují pro NATO komplexní výzvu.

Summit rozhodl o rozšíření NATO o dva nové členské státy Finsko a Švédsko. Finsko má údajně s Ruskou federací 1000 kilometrů dlouhou společnou státní hranici.

Summit NATO rozhodl, že sedminásobně navýší počet svých vojsk na východním křídle Aliance. Tedy na ruském směru, kam bude vysláno 300.000 vojáků jednotek rychlé reakce, namísto dosavadních 40.000.

Strategická koncepce hovoří rovněž o zvýšené podpoře Ukrajiny. „Ukrajina může počítat s podporou NATO tak dlouho, jak to bude třeba,“ prohlásil na brífiniku po schválení koncepce Stoltenberg.

Na úvod summitu ohlásil americký prezident Biden vyslání dvou letek nejmodernějších stíhaček F-35 do Velké Británie, zvýšení počtu torpédoborců ve španělských přístavech ze čtyř na šest a vytvoření nového armádního velitelství v Polsku. Posílit se má také americká přítomnost v Rumunsku, a to dodatečnou brigádou o síle pěti tisíc vojáků, a rovněž v Pobaltí, Německu a Itálii.

Americký prezident také připomněl, že Spojené státy letos už vyslaly 20.000 tisíc vojáků do Evropy jako posily v reakci na agresivní ruské kroky a počet amerických vojáků na starém kontinentu tak stoupl na sto tisíc.

Premiér Fiala na summitu NATO prohlásitl, že Česko se veřejně přihlásilo k rychlejšímu zvýšení výdajů na obranu na dvě procenta HDP. V programovém prohlášení vláda počítala s tím, že této hranice dosáhne až v roce 2025, nyní by to podle Fialy bylo možné už o rok dříve. „Česká republika jednoznačně podporuje zvýšení společného financování Severoatlantické aliance,“ uzavřel Fiala.

Fiala novou strategickou koncepci vyzdvihl a ocenil v ní právě silný postoj Aliance k Rusku a k Číně! „Koncepce prý reaguje na současný vývoj ve světě a je to dobrý výchozí materiál pro další roky.“ Na adresu Číny Fiala dodal, že by NATO nemělo udělat stejnou chybu, jako v minulosti udělalo s Ruskem.

Takže více zbraní, více vojáků a větší eskalace napětí  NATO na ruském směru. Žádná sebereflexe NATO, ani českého premiéra! Smích USA v pozadí, jak se jim podařilo poštvat proti sobě NATO a Ruskou federaci, hlavní konkurenty USA!

Závěr k summitu NATO v Madridu: Vítězství lží, demagogie a hlouposti nad selským rozumem!. Ignorace zájmů obyčejných občanů členských států EU a NATO, včetně České republiky. Prosazování zájmu nadnárodního kapitálu a vojenského průmyslového komplexu! Hraní si se zápalkami ve skladu se střelným prachem!

KSČM je pro vystoupení ČR z NATO!

Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
internet, weby