Novinky z Ukrajiny a z Ruské federace k 16.8.2022

16. 8. 2022

Na ruském internetu se dne 12.8.2022 objevila zpráva, že ruské Ministerstvo obrany odebralo oficiálním dopisem České republice a Bulharsku licenci na opravy ruských bojových vrtulníků Mi - 24 a Mi - 35.

Jako důvod je uvedeno to, že česká strana porušila mezinárodní smlouvy mezi Ruskou federací a Českou republikou, kde se ČR zavázala, že nebude předávat tyto zbraně do třetích zemí. Česká republika část těchto svých bojových vrtulníků předala Ukrajině, která s nimi válčí proti Ruské federaci. Rusko zároveň oznámilo, že s okamžitou platností zastavilo do Česka dodávky náhradních dílů k těmto vrtulníkům i dodávky spotřebního materiálu.

Co vše se skrývá za „odebráním licence“ není patrné, ale tímto aktem nemůže Česká republika opravovat a servisovat tyto vrtulníky pro další země světa. Jedná se tedy zřejmě o zakázky v hodnotě desítek milionů korun.

Není veřejně známo, kolika ruskými vrtulníky česká armáda ještě disponuje a kolik jich předala na Ukrajinu.  Dá se ale předpokládat, že během několika měsíců bude české vrtulníkové letectvo nebojeschopné! Nejdříve se vyčerpají na opravy skladové náhradní díly, kterých není mnoho. Poté se začnou postupně rozebírat na součástky vrtulníky uložené v tzv. „NZ -ETÁCH“, nedotknutelných zásobách armády, a nakonec bude letu a boje schopných jen několik málo strojů. Tato situace může nastat již koncem roku 2022.

Fialovo vláda a ministryně války Černochová usilují za každou cenu o nákup 12-ti amerických vrtulníků, a to 8 víceúčelových amerických vrtulníků Venom a čtyř bitevníků Viper, které mají být nakoupeny za 15 miliard korun a mají být dodány do ČR až koncem roku 2023!

Je zde vážné podezření, že těmito neopodstatněnými kroky směrem k Ukrajině došlo ze strany Ministerstva obrany ČR k závažnému snížení a dokonce k ohrožení obranyschopnosti naší země!

Státní podnik LOM Praha (Letecké opravny motorů – Malešice) začal podle sdělení českých medií od února 2022 budovat na letecké základně u Náměšti nad Oslavou nový vrtulníkový závod, pojmenovaný jako H1, kde bude zajišťovat údržbu a opravy nových amerických vrtulníků. Takže další stovky miliony korun z peněz daňových poplatníků na vybudování opravny, na nákup speciální opravárenské techniky, různých přípravků a zaškolení personálu.

*

Mezinárodní politologové se pozastavují nad nezodpovědným vystupováním českého premiéra Fialy /předsedy ODS/ a jemu podobných politiků v Evropě, zejména ve východní Evropě, konkrétně z Polska, Bulharska, Litvy, Lotyšska. Premiér Fiala veřejně prohlašuje do medií, jsme ve válce! Česká republika je ve válce! Ale de jure Česká republika není ve válce! Žádný ústavní orgán naší země nevyhlásil válečný stav. To jen premiér Fiala a ministryně války Černochová /oba z ODS/ mají ve svojí hlavě „válku“, což jim podle jejich výkladu dovoluje porušovat mezinárodní smlouvy, mezinárodní právo. České republice nikdo nevyhrožuje vojenskou silou, nikdo ji nechce vojensky napadnout! Fiala a jemu podobní nezodpovědní politici podle politologů nebezpečně snížili hranici mezi válkou a mírem! Přitom válka je mimořádně závažná skutečnost pro každou společnost. Lidé by měly zpozornět, protože může jít díky těmto nezodpovědným výkřikům českého premiétra o jejich životy a majetky, a o životy jejich dětí!

*

Seznam.cz, který majetkově vlastní George Söros, britský občan s americkým občanstvím, příslušník US Deep State, každodenně, přináší smršť protiruských a proukrajinských zpráv z bojiště na Ukrajině. Velmi často při tom ovšem lže! Tak jako v posledních dnech o ruském bombardování okolí jaderné elektrárny v Záporoží na Ukrajině, jejíž okolní území je již delší dobu pod kontrolou ruských vojsk. Podle logiky zpráv na Seznam.cz, tedy Rusové sami bombardují obsazené území jejich vojsky? Samozřejmě je to nesmysl a tomu může věřit jenom ignorant, zaslepenec a hlupák!

Psali jsme o tom již dříve. Ihned po zahájení Speciální vojenské operace Ruské federace na Ukrajině 24.2.2022 ruská armáda vedla jeden z hlavních úderů k Záporožské jaderné elektrárně, aby ji dostala pod svojí kontrolu. Měla totiž informace, že na této elektrárně probíhá vývoj špinavé jaderné bomby, kterou chce Ukrajina použit proti Rusku. Ruskou armádou zde bylo zajištěno obrovské množství plutonia, část technické dokumentace k výrobě jaderné bomby, přístroje, ale i někteří specialisté, kteří se na tomto programu podíleli.

V těchto dnech chce totiž přijet na tuto Záporožskou jadernou elektrárnu kontrola z Mezinárodní agentury pro využití atomové energie /IAEA, česká zkratka MAAE/ v jejímž čele stojí generální ředitel Rafael Mariano Grossi, argentinský politik a diplomat, který je ve funkci od 3. prosince 2019.

Ten uvedl, že na jaderné elektrárně v Záporoží na Ukrajině bylo k 24.2.2022 uskladněno 30 tun plutonia a 40 tun obohaceného uranu. A že zde mohlo dojít ke zmizení několika set kilogramů jaderného materiálu pro výrobu jaderných bomb. Podle evidenčních údajů IAEA, je vyloučeno, aby tento radioaktivní materiál byl pouze ze Záporožské JE a uvedl, že tedy došlo k hrubému porušení mezinárodních „Úmluv“ o šíření a skladování jaderného materiálu některými členskými státy, předně Ukrajinou. A IAEA to bude prošetřovat, kdo to tam dodal!?!

Je více než evidentní, že Rusko to nebylo! 

S dodáním tohoto jaderného materiálu je spojován bývalý britský premiér Boris Johnson, který po propuknutí této aféry do medií, byl během několika dní „odejit“ z funkce, protože tímto krokem překročil všechny červené linie a ohrozil tak i nadnárodní globální elity a Deep State!

Ukrajina se nyní všemožně snaží obstřelováním této jaderné elektrárny vytvořit chaos v oblasti a překazit mezinárodní kontrolu na této jaderné elektrárně. Protože v případě zajištění důkazů o výrobě špinavé jaderné bomby by to zásadně ohrozilo pozici prezidenta Zelenského, za jehož prezidentování a podpory tento program běžel na Ukrajině naplno, dávno před 24.2.2022! A v rozporu s mezinárodními závazky Ukrajiny vůči IAEA a OSN!  Tím by se také ospravedlnil vojenský zásah Ruska vůči Ukrajině. Pošpinilo by to před světem i Velkou Británii, člena Rady bezpečnosti OSN. Jde zde v této kauze o hodně! I o světové veřejné mínění!

*

Česká republika v těchto dnech zveřejnila informaci, že poskytla ukrajinským válečníkům léčení v českých zdravotnických zařízeních za peníze českých poplatníků. Je to riziko, že se k nám do země dostanou příslušníci fašistických ukrajinských bojůvek! Je možné, že Fialovo vláda má s nimi další záměr, využít je proti českým osobám s nepohodlnými názory!

*

Podle českých veřejnoprávních medií a hlavně serveru Seznam.cz, dosahuje Ukrajina ve válce s Ruskou federací každodenních velkých vojenských úspěchů. Není to pravda! Skutečnost je opačná! Ruská armáda spolu s Doněckou a Luhanskou armádou neustále postupují. Ačkoliv za Ukrajinou stojí celý kolektivní západ, který ji podporuje masivně finančně, materiálně, nejmodernějšími zbraněmi, logistikou a informačně, Ukrajina prohrává. Jsou tam velké ztráty na životech ukrajinských vojáků, kteří byli mobilizováni do armády před několika dny. Řada odvedenců nechce bojovat s Rusy, jsou tam i dezertérství. Je to nešťastný bratrovražedný boj! Západ ale žene Ukrajinu do dalšího válčení. Dokonce přichází informace o možném puči z armádních kruhů Ukrajiny proti prezidentu Zelenskému

*

Místní samosprávy na osvobozeném území Záporožské, Chersonské, Charkovské i částečně Nikolajevské oblasti Ukrajiny připravují místní referenda o připojení těchto oblastí k Ruské federaci. Referenda mají proběhnout v září roku 2022. Má se jednat o území tzv. Novorosiji, které se chce spojit s Ruskou federací! Ukrajina v podobě před Majdanem z roku 2014 nebude s vysokou pravděpodobností více existovat, a to vlastní vinou!

*

V pondělí 15.8.2022 bylo v blízkosti Moskvy zahájeno Mezinárodní vojensko - technické fórum pod názvem „ARMIJA – 2022“.  Fórum slavnostně zahájil prezident Vladimír Putin, který přednesl před zástupci 37 zemí světa svůj zahajovací projev. Putin byl ve skvělé fyzické kondici a jeho projev byl dynamický a obsahoval několik zásadních myšlenek.Putin v projevu řekl:

  1. Unipolární svět v čele s USA skončil 24.2.2022. Začínají se formovat kontury nového mnohopolárního svět s několika centry na planetě, které budou žít podle svých pravidel
  2. Za Ukrajinou proti Ruské federaci stojí kolektivní západ v čele s USA a globalisty, kteří se snaží udržet starý světový pořádek, oni chtějí dále vnucovat jiným států jejich vůli, aby tyto státy žily podle jejich, tedy cizích pravidel. Oni chtějí dále parazitovat na těchto zemích. USA ženou Ukrajinu dále do války s Ruskou federací, a to do posledního ukrajinského vojáka.
  3. Ruská federace dosáhne všech cílů na Ukrajině, které si stanovila při zahájení tzv. „Speciální vojenské operace“.
  4. Na tomto Forumu je zastoupeno 1500 zbrojařských firem z Ruské federace, které zde představují 28.000 druhů zbraní
  5. Ruská federace zve přítomné státy k rovnocenné vojensko - technické spolupráci, je to podle Putina důležité pro rozvoj mnohopolárního světa a bezpečnost ve světě.
  6. Ruská federace je připravena nabídnout partnerům nejmodernější zbraně a zbraňové  systémy
  7. Jsme připraveni na tomto mezinárodním Foru Vám představit tradiční ruské konstrukční kanceláře, jejichž výsledky práce v posledních letech předčily konkurenci z celého světa o desítky let, jedná se o umělý intelekt, roboty, bojové komplexy apod.

V rámci Forum Armija – 2022 byly zahájeny i mezinárodní armádní hry. Jde o mírovou soutěž armád různých států světa v různých disciplínách, které jsou dislokovány do několika zemí. Někde probíhá soutěž tankových vojsk, v jiné zemi soutěž vojenských sniperů, jinde soutěž ženijních vojsk, atd. Těchto armádních her se zúčastní 6000 příslušníků mnoha armád světa.

V rámci Forum Armija – 2022 probíhá i jubilejní 10. Konference o mezinárodní bezpečnosti. Té se budeme věnovat na našem webu  samostatně. I zde měl úvodní uvítací slovo prezident Putin a jeho vystoupení bylo velmi, skutečně velmi hutné!

V rámci Forum Armija – 2022 bude probíhat i Mezinárodní konference o boji proti fašismu. K tom nemáme zatím žádné informace.

Forum budeme dále sledovat a přineseme další zajímavé informace.

 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
internet, weby, You Tube