Aktuální výstraha před jadernou katastrofou z Ukrajiny!

18. 8. 2022

18.8.2022, 18:00 hodin SEČ.

Ruské ministerstvo obrany zveřejnilo v pozdních odpoledních hodinách SEČ, dne 18.8.2022, video s naléhavým prohlášením ke světové veřejnosti a ke kompetentním mezinárodním orgánů, ve kterém informoval generálporučík Igor Kirilov, náčelník radiační, chemické a biologické ochrany vojsk Ruské federace o tom, že ukrajinská armáda (Vojenskyje sily Ukrajiny) usilují o vyvolání menší havárie na reaktoru jaderné elektrárny v Záporoží na  Ukrajině, která je spolu se širším okolím od 25.2.2022 pod kontrolou ruský vojsk. K dnešnímu dni jsou na této JE ze 6-ti bloků v provozu 2 bloky. Jedná se ale o největší jadernou elekrárnu na světě! 

Během měsíce, od 18.7.2022 do 18.8.2022 bylo údajně na území jaderné elektrárny v Záporoží a přilehlého městečka, kde žije obsluha JE s názvem Energodar zaznamenáno více než 50 výbuchů různé munice vystřelené ze salvových raketometů, polních děl a houfnic velké ráže, ale i náloží dopravených nad elektrárnu pomocí dronů – kamikadze. Celkem už zde svrhlo nálož 5 ukrajinských dronů!

Těmito výbuchy již byly poškozeny pomocné agregáty, zabezpečující státní režim chodu jaderné elekrárny, které se podařilo rychle opravit. A byla zasažena a zničena i část obytné zóny tohoto energoměstečka.

V posledních dnech intenzita obstřelů JE stoupá. 

Na území JE Záporoží je také umístěno suché skladiště, ve kterém je skladováno větší množství vyhořelého jaderného paliva.

Intenzita obstřelů JE Záporoží stoupá v souvislosti s právě probíhající návštěvou generálního tajemníka OSN Gutereše na Ukrajině, která se koná v termínu 17. – 19.8.2022.

Dne 19.8.2022 plánuje generální tajemník navštívit město Oděsa, které je blízko Záporožské JE.

Ruská armáda, konkrétně její rozvědka, zachytila rozkaz velení ukrajinské armády, aby ukrajinským jednotkám rozmístěným v okolí JE, konkrétně batalionu Dněpr, byly okamžitě vydány potřebné tablety s jodem proti radiaci, aby byly provedeny nácviky protiradiační ochrany vojsk a aby byla okamžitě prověřena a doplněna protiradiační výstroj těchto vojsk.

Ukrajinská armáda údajně odstřeluje JE v Záporoží z měst Marganěc a Nikopol. Jako záminku uvádí to, že na území JE údajně ruská armáda rozmístila těžkou vojenskou techniku. Ruská strana v této souvislosti nabízí světové veřejnosti a kompetentním mezinárodním orgánům satelitní snímky elektrárny a městečka Energodar s velmi vysokým rozlišením, že tam žádná těžká vojenská technika není. Rusko vyzvalo USA, které disponují snímky z jejich družic, aby je rovněž zveřejnily, jako důkaz že tam žádná technika není. Tato jaderná elekrárna od 24.4.2022 pracuje v normálním státním režimu a obsluhují ji ukrajinští zaměstnanci, jako předtím.

Pátek 19.8.2022 se stává kritickým, kdy generální tajemník OSN Gutereš jede do Oděsy. Ukrajina údajně usiluje o způsobení drobné havárie na reaktoru, aby bylo zasaženo radiací jen území do 30 kilometrů od JE v Záporoží. Měla by tak vzniknout 30-ti kilometrová zóna, tzv. „mrtvé území“, kde ale žijí běžní Ukrajinci v obcích a městečkách!

Ruská strana upozorňuje na to, že je to obrovský hazadr, že to může při řetězové reakci událostí na JE zasáhnout celou Evropu, jako Černobyl, nebo Fukušima. Kdy poté začnou statisíce, možná i miliony lidí prchat před radioaktivitou. Kdy se statisíce a možná miliony lidí dají na úprk z Ukrajiny, aby si zachránili život!

Ruská strana uvádí, že Ukrajina chce zneužít  návštěvu generálního tajemníka k ovlivnění veřejného mínění v celém světě. Chce pomocí této šílenosti prezentovat Rusko před celým světem, že je Rusko jaderný terorista a zločinec.

Je to zoufalá a šílená hra ukrajinského vedení!

(Zapněte si české titulky k videu - alespoň automatický překlad).

Video: 
Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Armáda Ruské federace, YouTube