Voliči SPOLU: Až budete mít hlad, nakrájejte si Fialu. SPOLU se zasytíte!

18. 8. 2022

I vás fascinuje, s jakou lehkostí a samozřejmostí z nás Fialova vláda činí snadno dostupný terč globálním zájmům? Jsou jako krvelační honci na lovu a my lovná zvěř. Předhazují nás lovcům naprosto nelítostně.

Přečtěte si na idnes.cz rozhovor s předsedou představenstva Spolku pro komodity a krmiva Zdeňkem Kubiskou. Pokud s vámi už definitivně není amen a v hlavě vám ještě koluje zdravý rozum, bude vás z jeho slov mrazit.

»Členové našeho spolku vyrábějí 80 procent krmných směsí v republice. Dopady vysokých cen se projeví nejen na nás, ale i v celé vertikále výkrmu hospodářských zvířat. …Pokud jsme loni ve žních kupovali pšenici za čtyři tisíce korun za tunu, v dubnu nebo v květnu to bylo až devět tisíc korun. Řepka byla za 12,5 tisíce, následně 20 tisíc.«

K čemu to povede, jaké budou následky? Také na to dává Zdeněk Kubiska jasnou odpověď: »Vyráběli bychom směsi, které nejsou tak energeticky náročné. Zvířata by neměla tak kvalitní krmivo, tedy dostatek živin. Snížily by se denní přírůstky i celková kvalita života zvířat.« To podle Kubisky logicky povede k vybíjení chovů. Konec konců – zejména u vepřového se to už dávno a ve velkém děje.

Navzdory všem těmto alarmujícím skutečnostem se v této zemi pořad ještě nachází dost těch, kteří vám s vážnou tváří budou tvrdit, že pro svobodu je potřeba něco obětovat, hlavně když se zbavíme závislosti na tom proklatém Rusku. To je, s prominutím, projev absolutního kretenismu. Ti lidé snad blouzní v jakémsi deliriu, do něhož upadli doslova po hubě vinou neúměrného fetování mainstreamových médií a politických žvástů.

Citovaný Zdeněk Kubiska to pojmenoval naprosto přesně: »Každý stát by se měl co nejvíce postarat sám osobě, alespoň z 80 procent. Když se o tom bavíme v Bruselu s dalšími zemědělci a krmiváři, všichni mají podobný názor.«

Tady si před finálovou citací dovolím drobnou vsuvku: Nyní by se všichni ti, kteří po nich kvůli vytrvalému prosazovaní zemědělské a potravinové soběstačnosti plivali, měli komunistům omluvit. Že prý to je přežitek socialismu, že by na tom všichni prodělali atd. Kam jste se vy všichni, chytráci, poschovávali? Vylezte z děr a opakujte nyní občanům, kteří už pomalu nemají co do úst, tyhle vaše bláboly z před pár měsíců. Nehledě na to, že z venku dovezeme leda tak kulové, protože jinde na tom jsou úplně stejně.

A teď to finále v podání Zdeňka Kubisky: »Nechtěl bych se dožít toho, aby se potraviny staly strategicky ohroženou surovinou, jako jsou nyní energie. Když je vám zima, vezmete si kabát, ale co uděláte, když nebude, co dát do úst?«

Zkuste tu radu z titulku… Jedině SPOLU, ne? A v komunálních volbách jim zase dejte hlas. Jo, jo – každý jest svého štěstí strůjcem. Rčení sice ošoupané, ale pořád sakra pravdivé.

Autor: 
Marie Krejčíková
Zdroj: 
iportal24.cz