Komunisté Plzeňského kraje jdou do voleb do zastupitelstva Plzeňského kraje v roce 2024 v koalici STAČILO!

19. 6. 2024

Plzeňský krajský výbor KSČM děkuje všem voličům, kteří se rozhodli přijít k volbám do Evropského parlamentu a svůj hlas dali jediné relevantní levicové opoziční koalici STAČILO!     

Úspěšný výsledek pro volební uskupení STAČILO!, znamenající v novém složení Evropského parlamentu zisk mandátů pro dva europoslance, Kateřinu Konečnou a Ondřeje Dostála, je výzvou pro pokračování koalice STAČILO! i v následujících volbách.  

Výsledkem je  vytvoření společné kandidátní listiny stran KSČM, SD–SN a ČSNS volební koalice STAČILO! pro volby do Zastupitelstva Plzeňského kraje pro letošní podzimní volby.

Priority volebního programu koalice STAČILO budou zaměřeny na kvalitní a dostupnou péči pro všechny občany, bezpečnost kraje, sociální zabezpečení a bytovou výstavbu, oblast vzdělávání a další oblasti směřující k naplnění spokojeného života občanů Plzeňského kraje.

Společná kandidátní listina koalice STAČILO! je nejen vyslyšením občanů v pokračování sjednocování levicových a vlasteneckých sil, které vytvoří protiváhu asociální vládě Petra Fialy, ale dává předpoklad k překreslení politické mapy na úrovni krajů v letošním roce a následně v nadcházejících sněmovních volbách v roce 2025.
 

Autor: 
RSDr. Jan Rejfek, tiskový mluvčí Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Plénum Plzeňského KV KSČM, 17.6.2024