Schapiro díky…!

19. 1. 2017

Poslední hodiny velvyslance USA Andrewa Schapira v České republice jsou zřejmě sečteny! Zbývá jen čas na důstojné rozloučení. To první se uskutečnilo 14. ledna na Karlově mostě. Turisticky atraktivní místo mělo přitáhnout nejen média, ale i další turisty a kolemjdoucí.

V nevlídném počasí se nakonec sešla skupinka třiceti jeho nejvěrnějších obdivovatelů včetně dětí, protože lásku k nejbližšímu spojenci je třeba pěstovat od útlého dětství. Kdo ví, proč chlebodárců nepřišlo tentokráte více. Ale snad tím hlavním důvodem nebyl aktivista Tomáš Peszynsky v roli hlavního organizátora, prohlašující o sobě, že je havlista, pravdoláskař, hrdý příslušník běsnící pražské kavárny, majdanista, iluminát a sluníčkář.

Škoda jen, že samotný Schapiro na své příznivce v tento den jaksi zapomněl. Nebo jim dal najevo, za jakou kupku hnoje je ve skutečnosti považuje a nyní je již nepotřebuje?

Hlavní večírek na rozloučenou pořádaný na ambasádě teprve proběhne. Nechci předjímat, kdo bude tvořit převahu. Ale vsadil bych, že hlavní zastoupení budou mít osobnosti tzv. »pražské kavárny«. Kromě samotného oslavování to bude možná i příležitost k hledání nového sponzora, pokud nebude chtít nějaký ten finanční obnos pustit samotný kníže.

Většině obyvatel naší země ale samotný Schapiro chybět nebude. Kdo by oslavoval velvyslance země, která se snaží migrační vlnou zničit Evropu a která odposlechy »špicluje« hlavní protagonisty EÚ, tedy Angelu Merkelovou, Francoise Hollandea a další své »spojence«? Velvyslance, který u nás podporoval rozvrat tradiční rodiny a homosexuály a »dával« lidem červené karty proti prezidentovi země?

Možná bude chybět pražské primátorce Adrianě Krnáčové, až bude přemýšlet, kdo půjde příště v čele pochodu Pride gay. Ale kdo ví, třeba na průvod Prahou přiletí tentokrát jako celebrita.

Zcela jistě se ale bez jeho kritiky a různých doporučení obejde prezident státu Miloš Zeman. Ten roli skutečného státníka bude zvládat velmi dobře i bez jeho rad a doporučení. Včetně usměrňování jeho zahraničních cest, jako tomu bylo v případě účasti na vojenské přehlídce v Moskvě.

Popřejme Andrew Schapirovi za všechny účastníky zmíněného happeningu šťastnou cestu domů.

A vzpomínky na jeho působení v roli velvyslance České republiky, ať mu připomíná tričko s havlovským srdíčkem a větou na něm »Tady ti rozuměli, vrať se!«.

Mgr. Miroslav KAVIJ, předseda Plzeňského KV KSČM

Zdroj: Autor
Pro:
Haló noviny 19. ledna 2017