V bavorském Mnichově se koná Bezpečnostní konference

18. 2. 2017

V bavorském Mnichově se koná ve dnech 17. - 19.2.2017 tradiční bezpečnostní konference. Jedná se již o 53. ročník.

Podle Wolfganga Ischingera, který zveřejňoval hlavní zprávu pro tuto konferenci se svět ocitl v nové éře nejistoty. Uvedl, že svět zažívá největší nestabilitu od konce druhé světové války. Varoval, že znejistění přineslo i zvolení Donalda Trumpa prezidentem USA. 

„Mezinárodní bezpečnost je zřejmě méně stabilní dnes než v jakémkoli bodě od druhé světové války. Některé ze základních pilířů Západu a liberálního mezinárodního pořádku slábnou,“ varoval Ischinger podle Deutsche Welle.

„Možná jsme na kraji postzápadního věku, ve kterém nezápadní hráči vytvářejí mezinárodní politiku často paralelně, nebo na úkor multilaterálních rámců, jež vytvořily základ liberálního mezinárodního řádu po roce 1945,“ dodal.

Výroční zpráva nese název Post-pravda, Post-západ a Post-řád? Upozorňuje i na nebezpečí dezinformací.

Česká media ovládaná pravicí, přináší do českého mediální prostoru pouze jednostranné informace a to o ruské hrozbě a o ruské propagandě.

Na konferenci vystoupil se svým diskusním příspěvkem i ministr zahraničních věcí Ruské federace Sergej Lavrov. Jeho doslovné vystoupení i odpovědi na otázky ze sálu jsou zveřejněny na webu Ministerstva zahraničí Ruské federace.

www.mid.ru

Z jeho vystoupení nebylo asi dobře některým válečným štváčům z USA či NATO. Co odstavec v jeho projevu to argument, ukazující, že západní velmoci, především USA a NATO stupňují mezinárodní napětí, porušují mezinárodní právo a lžou veřejnosti. 

Pod tíhou těchto argumentů se objevuje pravda o tom, že boj "západu" proti ruské propagandě a ruské hrozbě, je pouze zastíracím manévrem pro chybnou agresivní politiku západu! 

Západ, USA, ani NATO nemají žádné argumenty na obhajobu své bankrotářské politiky, ať je to krach projektu "demokratizace" Blízkého východu a severu Afriky (Sýrie a Libye), uprchlická krize postihující především Evropu, nebo krize kolem Ukrajiny. USA nejsou schopny předložit ani jeden konkrétní důkaz o tom, že Rusko manipulovalo volby prezidenta v USA. Zatímco jsou zveřejněné přesvědčivé argumenty o tom, že USA odposlouchávaly vedoucí politiky v Evropě, včetně kancléřky Merkelové, že manipulovaly volby ve Francii aj.

Ruskou propagandu si vzal v souvislosti s touto bezpečnostní konferencí za své téma i válečný štváč armádní generál Petr Pavel, který v současnosti vykonává funkci šéfa vojenského výboru NATO. Tento člověk je svými názory v tak vysoké funkci v NATO nebezpečný nejen České republice, ale i celému regionu od Lisabonu po Vladivostok. I na jeho osobu mířila slova ruského ministra zahraničí Lavrova, o neexistenci spolupráce ve výboru NATO a Rusko a důsledků z toho plynoucích. Generál Pavel je přímo spoluzodpovědný za tento stav. Jeho instalace do této vysoké funkce v NATO je ostudou pro českou politickou reprezentaci. To se prostě nepovedlo.