Syrské město Palmýra je plně osvobozeno od teroristů

3. 3. 2017

Na tiskové konferenci generálplukovníka Rudského, z velitelsvtí ruských ozbrojených sil ze dne 3.3.2017 jím bylo sděleno, že se jednalo o rychlou a efektivní operaci syrské armády za podpory ruského strategického letectva a bojového vrtulníkového letectva.

Operace prý byla naplánována a uskutečněna pod vedením ruských vojenských poradců, v těsné koordinaci syrské pozemní armády a ruského letectva. Do osvobození Palmýry nasadila ruská strana nejmodernější bojové vrtulníky K-52 (nazývané "Aligátor"), které údajně prokázaly v kopcovitém terénu u Palmýry své unikátní bojové schopnosti.

Při bleskovém osvobozování Palmýry prý bylo zabito a vážně raněno přes tisíc teroristů, bylo zničeno jejich 19 tanků, 37 obrněných vozidel, 98 pikapů s nainstalovanými těžkými kulomety na korbě a více než 100 dalších vozidel, včetně mnoha nákladních. 

Město Palmýra je opět plně pod kontrolou syrské armády a vojenští pyrotechnici nyní odstraňují miny nastražené teroristy.

Podle dostupných informací se jednalo o profesionální bojovou operaci, jejíž rychlé provedení i nasazaní nejmodernějších zbraní zaskočilo teroristy i jejich západní sponzory!

Podle dalších informačních zdrojů: (průběžně jsou doplňovány získané informace):

Celá operace se netýkala jen osvobození Palmýry, ale i osvobození širokého okolí a přístupové cesty k Palmýře. Především ropných nalezišť v okolí Palmýry. Probíhaly zde urputné boje. Postup armády k Palmýře v délce 60 km trval 40 dní. Samotné osvobození města  trvalo 2 dny. Dne 2.3.2017 byla Palmýra plně osvobozena.

Pokud se týká samotného osvobození města Palmýry, plán byl údajně připraven několik dní předem a osvobozovací operace probíhala pod přímým velením ruských poradců, důstojníků z útvaru pro speciální operace.

Nasazení bojových vrtulníků K - 52 Aligátor prý mělo zdrcující účinek pro teroristy. Tento vrtulník má díky raketovému střelivu dostřel 10 km s naprosto přesnými zásahy. Co výstřel, to zásah! Vrtulník prakticky operuje mimo dostřel zbraní teroristů. Co pět vteřit, to zaměření nového cíle a odpálení rakety. To zničený cíl i s posádkou! Pokud vrtulník vystřelil salvu raket, uviděli teoristé na vlastní oči, jak vypadá rozsvícený "ruský vánoční stromeček", ohňostroj od plamenů pohonů raket. Uviděli "rozsvícenou ruskou jolku", ale to bylo to poslední co v životě viděli. Pak přiletěl dáreček!

V době bojů o přístup syrské armády k Palmýře byl zaznamenám ruskými vzdušně-kosmickými vojsky přes satelity a bezpilotní letouny přesun většího počtu teroristů z území Iráku, z území pod Mosulem, do Sýrie, do města Rakká, kde se teroristé zformovali a vyrazili na pomoc teroristům v Palmýře. Podle informací veřejnoprávních medií ČR je město Mosul již dlouhou dobu obklíčeno koalicí armád v čele s vojsky USA. Tato koaliční vojska údajně neustále postupují na Mosul. Nikdo (!) bez souhlasu armády USA nemůže přes toto obklíčení přejít z venku do Musulu, ani nikdo nemůže přejít ven z obklíčení. Je tedy opět otázkou, jak se mohla zformovat velká jednotka islámských bojovníků i s technikou a přesunovat se bez povšimnutí koaličních vojsk do Sýrie. Ukazuje to opět, jakou roli hrají USA v konfliktu vůči Sýrii a jaký mají vztah k islámským bojovníkům. Ti jsou ve skutečnosti nástrojem v rukou USA, na prosazování amerických zájmů v tomto regionu. 

Podle generála Ruckého se islámským teroristům nepodařilo dostat z Rakká blíže k Palmýře, než na deset kilometrů a do bojů o Palmýru nezasáhli. Na tomto odstupu od Palmýry je udrželo ruské letectvo i pozemní syrská armáda.

Generál Ruckoj také uvedl, že koalice vojsk vedená USA (pozn. kterou aktivně podporuje i vláda a Ministerstvo obrany České republiky, včetně NATO) se snaží dobýt irácký Mosul, kde jsou opevněni teroristé, již 4 měsíce! Za tuto dobu se to koalici vojsk v čele s USA, přes obrovskou přesilu a nejmodernější vojenskou výzbroj nepodařilo! Bojový úkol osvobodit Mosul k dnešnímu dni není splněn!

Podle některých náznaků z informančních zdrojů se jednalo v Palmýře o exemplární postup vůči teroristům v této vojenské operaci. Něco ve smyslu: A už toho máme dost! 

Zde je odkaz na video:

http://www.vesti.ru/doc.html?id=2862345&tid=95994#/video/https%3A%2F%2Fp...

 

Autor: 
Mediální úsek KV KSČM
Zdroj: 
www.vesti.ru