V syrské Palmýře zasahovala nejlepší armáda světa

11. 3. 2017

Ze syrské Palmýry přicházejí stále nové zprávy a z nich se skládá mozaika, jak to tam probíhalo při jejím druhém osvobozování.

Původní zprávy uváděly, že Palmýra byla podruhé osvobozena 2.3.2017 syrskou pozemní armádou za podpory ruského letectva. Bylo to však trochu jinak.

Jak už jsme uváděli na jiném místě tohoto webu město Palmýra je symbolem lidské civilizace této planety. Jsou zde historické památky na minulé vyspělé civilizace, staré až 1800 let.

I z tohoto důvodu se stala Palmýra terčem islámských bojovníků z IGIL, kteří toto město vojensky osadili a kteří zde ničili historické památky nevyčíslitelné hodnoty.

Dnešní války a teroristické útoky se totiž vedou především pomocí médií a přes symboly. Má-li například zasedat Rada bezpečnosti OSN a řešit nějaký válečný konflikt v nějaké zemi, je pravidlem, že 2 nebo 3 dny před tímto zasedáním se v této zemi něco dramatického stane a světová média pak upoutají pozornost světa na tento konflikt. Připraví tak půdu jedné ze stran konfliktu na toto jednání. Úplně stejně je to s Palmýrou. Ta měla být místem v Sýrii, které bude sledovat celý svět a všechna významná světová média. Islámští bojovníci a především jejich sponzoři hráli tuto kartu. Nějaké jiné syrské město totiž svět tolik nezaujme!

Jestliže poprvé byla obsazena Palmýra nevycvičenými IGILovci, to při druhém obsazení sem poslali IGILovci početně silné a velmi dobře vycvičené a vyzbrojené bojovníky. Jejich úkolem bylo udržet Palmýru za každou cenu.

A to byl hlavní důvod proč Rusko, na požádání legální syrské vlády poprvé nasadilo v Sýrii své nejlepší vojenské jednotky, jaké má pro pouliční boj muže proti muži, tzv. „SPECNAZ“! S tím islámští bojovníci a jejich zahraniční sponzoři nepočítali.

Tato elitní ruská armáda „uklidila“ Palmýru během dvou dnů!

Jak známo, ruský "specnaz" je nejlepší na světě, s nejlepším výcvikem i s nejmodernější výzbrojí. Co voják to neskutečná fyzická příprava, bojový výcvik pro kontaktní boj s nepřítelem, mistři ve střelecké přípravě, psychologická příprava na extrémní bojové podmínky.

U těchto vojsk je na prvním místě splnění bojového úkolu. Až na druhém místě je zdraví a ochrana života. Uvádí se příklady, že normální člověk, když spadne do studené vody kde je led, tak po pár minutách jeho organismus zkolabuje. Voják „specnazu“ plave v takové vodě půl hodiny a pak plní další bojové úkoly. Voják „specnazu“ je schopen několik dní nespat, přesunovat se pěšky na dlouhé vzdálenosti, jíst minimálně.

Ruská média uvádí, že i v řadách „specnazu“ byly ztráty na životech při osvobozování Palmýry.

Ale to, co tato speciální armáda předvedla světu v Palmýře to překvapilo celý vojenský svět. Rychlost, moment překvapení, údernost, efektivita!

Zahraniční média také píší o tom, že se velmi urputné boje odehrály mimo Palmýru, když se za pomoci američanů z města Rakká (sídlo velitelství IGIL) přesunovaly silné bojové jednotky IGILovců na pomoc teroristům do Palmýry, kterou chtěli udržet za každou cenu. Ruské letectvo a pozemní syrská armáda je zastavily deset kilometrů před Palmýrou, takže do bojů o město nezasáhly.

V Sýrii se v brzké době očekávají těžké boje o dobytí města Rakká, kde jsou opevněni IGILovci a mají zde své velitelství. Je to hlavní bašta teroristů v Sýrii.

Američané oznámili, že sem k městu Rakká v tomto týdnu přesunuli ze zahraničí lehkou obrněnou techniku a kontingent čtyřset svých vojáků, údajně pro boj s teorismem. Ve skutečnosti USA porušují mezinárodní právo, protože nemají souhlas legální syrské vlády, ani mandát Rady bezpečnosti OSN, aby jejich vojenské jednotky působily na území Sýrie, členském státu OSN. Je veřejným tajemstvím, že američtí instruktoři radí v Sýrii teroristům, kteří jsou nástrojem USA na svržení legální syrské vlády a demokraticky zvoleného prezidenta Sýrii Bašara Assada.

Z tohoto pohledu je zajímavé sledovat jednání českého ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka, který není schopen „žádné reakce“ na pomoc v řešení ukončení vojenského konfliktu v Sýrii a vystoupení proti elementárnímu porušování mezinárodního práva. Jeho působení ve funkci patří do učebnic diplomacie, jak se to dělat nemá! 

Česká republika je totiž členem Mezinárodní koalice cca 60 států, která funguje pod vedením USA, které bojují údajně proti teorismu v Sýrii. Tato mezinárodní koalice však nemá žádný mandát RB OSN, ani souhlas legální syrské vlády, aby mohla působit v Sýrii. Je to vůdcovský systém USA. Je to obcházení Charty OSN, podrážení autority Rady bezpečnosti OSN, porušování mezinárodního práva! USA bombardují v Sýrii, kdy chtějí, co chtějí (zpravidla infrastrukturu státu, nebo syrské armády), bez jakékoliv kontroly a nesení zodpovědnosti. Ministr Zaorálek se na této špíně podílí a podporuje ji! Na právě probíhajícím sjezdu ČSSD v Brně však bude plaměně hovořit o jakých si blíže nespecifikovaných euroatlantických hodnotách a demokracii!

Je smutnou a zároveň alarmující skutečností, že sociálně-demokratická vláda ČR a její nejvyšší představitelé podporují toto barbarské jednání USA v Sýrii! Je to hanba!