Stropnický prezidentem. To myslí vážně?

13. 3. 2017

Předal část naší armády pod německé velení. A tento ministr má být prezidentem?

Z hnutí ANO sílí volání po tom, aby toto hnutí mělo vlastního kandidáta na prezidenta. Uvnitř zmiňovaného hnutí se začíná spekulovat o kandidátovi Martinu Stropnickém, který aktuálně vykonává post ministra obrany.

A právě u ministra obrany bychom se měli pozastavit. Není tajemstvím, že pan Stropnický byl v minulosti herec. A bohužel tuto roli ke škodě občanům předvádí i na ministerstvu obrany. Stačí poukázat na jeho aktuální odvedenou práci, na to, že podepsal dohodu o přidružení české čtvrté brigády rychlého nasazení pod velení německé obrněné divize. Mnoho občanů republiky po tomto podpisu nenacházelo slov. Musíme konstatovat, že možná budoucí kandidát na prezidenta de facto zapůjčil část naší armády bundeswehru. Myslím, že vzhledem k české historii je toto neodpustitelný čin. A to hlavně v očích těch, kteří zažili protektorát Čechy a Morava. Samozřejmě, že Německo je dnes jiné, než bývalo. Ale křivdy z doby minulé zůstaly v srdcích mnoha těch, kteří zažili nejen ponížení po obsazení Československa německou armádou.

Zdá se, že ministr obrany Stropnický pramálo rozumí postu, který zastává. A aby toho nebylo málo, musíme konstatovat, že pan Stropnický, který je silný zastánce NATO a protiruských sankcí, dost možná bude sám usilovat o prezidentský post.

Tady by si občané měli uvědomit, zdali by chtěli na post hlavy státu člověka, který vlastně předal část naší armády pod německé velení. Jak by potom vypadalo jeho vládnutí na Hradě? Je jen dobře, že silnou podporu mezi veřejností má prezident Zeman. Prezident, který všem jasně ukázal, že hodlá i nadále chránit české národní zájmy.

 

Autor: 
Petr CVALÍN, člen KV KSČM Plzeňského kraje (milfi)
Zdroj: 
Naše PRAVDA