Europoslanec za KSČM Ing. Jaromír Kohlíček se zúčastnil cesty parlamentní delegace do Sýrie. Spatřil jsem Sýrii, která neexistuje v našich médiích!

28. 3. 2017

Poslanci z Ruska a Evropy včetně hlavy PACE Pedra Agramunta Fonta de Mora vykonali v uplynulých dnech návštěvu v Sýrii. „Reálný obraz zdejších událostí se výrazně liší od zpráv evropských a českých masmédií,“ řekl Sputniku člen delegace, poslanec Europarlamentu Jaromír Kohlíček.

Jaromír Kohlíček: Cílem návštěvy v Sýrii bylo za prvé, setkat se s Bašárem Asadem a společně s poslanci ruské Dumy s ním projednat návrh možného dalšího postupu v mírovém procesu. Prvním bodem v tomto procesu je snaha o vytvoření pokud možno konsenzuální nové ústavy, tedy na obou stranách. To znamená jednak syrským národním parlamentem ve spolupráci s ruskou Dumou a na druhé straně navrhnout, aby se do této práce zapojili i účastníci jednání v Ženevě. Druhá věc, a ta je také velice důležitá, je uspořádání vnitřních syrských poměrů směrem ke Kurdům. A třetí věc, jež je taková, řekl bych, momentálně aktuální — a sice výměna zajatců jednotlivých stran, aby pokud možno ti zajatci i ty jednotlivé bojující strany cítily, že je to pozitivní krok a že tím není ohrožen život těch, kteří byli jako zajatci obviňováni.

 

Odkaz na původní článek:

https://cz.sputniknews.com/nazory/201703244980862-Kohlicek-Syrie-media-n...

 

Autor: 
Sputnik News
Zdroj: 
Sputnik News