Jaro ve znamení Majdanů?

31. 3. 2017

Událostí číslo jedna zahraničního zpravodajství veřejnoprávní televize byly minulý víkend nepovolené demonstrace v Bělorusku a Ruské federaci, při kterých bylo pozatýkáno na stovky občanů. K jejich propuštění ruské a běloruské úřady vyzvalo české ministerstvo zahraničí. Je jen škoda, že stejná reakce není také v případě pozatýkaných demonstrantů například proti summitům MMF či NATO.

Hlavním důvodem nepokojů v Bělorusku, který byl divákům sdělován, je letitý diktátorský Lukašenkův režim spojený s hospodářskou a sociální politikou režimu.

V případě Ruska, kdy navzdory sankcím ze strany Evropské unie se jeho ekonomika zotavuje, je důvod závažnější, zasahující každého obyvatele. Korupce premiéra Medveděva! Na videu Navalného Fondu proti korupci je zobrazena série fotografií nejen jachet a luxusních vil, ale i organizačních pavouků lidí blízkých premiéru Ruské federace.

Je třeba si položit nejednu otázku: Jsou uvedené důvody skutečně těmi hlavními a skutečnými? Nebudou »masové« nepokoje znamenat další barevnou revoluci, novou verzi Majdanu? Kolik bude stát financování nepokojů a kdo za nimi ve skutečnosti stojí?

Převrat na Ukrajině, podle prohlášení prostoduché Nulandové z amerického ministerstva zahraničí, stál USA pět miliard dolarů. Kolik jsou ochotni američtí »finanční investoři stáje Rothschildů a Rockefellerů« zaplatit za rozvrat Ruska, jehož přírodní bohatství je finančně nevyčíslitelné?

Připomeňme si, že v Rusku se blíží nové prezidentské volby. Ruský opozičník, právník Alexandr Navalnyj, který získal pravděpodobně školení, jak bojovat úspěšně proti režimu a korupci, na Yale univerzitě v USA v roce 2010, kde půl roku »studoval«, má být podle Západu tou osobou, která Rusko korupce zbaví.

»Láska a pravda« postihla Rusko v devadesátých letech již za Jelcina, který zemi málem rozdal západnímu kapitálu, stejně jako Havel naši republiku. Rusové na toto období, kdy nebylo na vyplácení důchodů a platů státních zaměstnanců a země dospěla k finančnímu bankrotu, nikdy nezapomenou a dalšího »pokrokového« prozápadního kolaboranta nezvolí.

I když u nás by si to přáli nejenom aristokrat Karel Schwarzenberg, Jaromír Štětina či Michael Kocáb.

 

Autor: 
Mgr. Miroslav Kavij, předseda Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
HaNo 31.3.2017